La Radikal MarBrava: nedant cap a les illes formigues

1 minut de lectura

Des de fa uns quants anys Calella de Palafrugell ja no és només l’epicentre de les millors havaneres del país. La magnífica localitat del Baix Empordà s’ha erigit també en un punt de referència per als amants de les aigües obertes. El món de les travessies és apassionant i ha crescut molt en els darrers anys. Projectes com Neda el Món, les Vies Braves o Radikal Swim són la punta de llança a casa nostra d’una disciplina que obre les portes a una pràctica esportiva econòmica al mig del mar, en un paratge inigualable. Precisament, el projecte de Radikal Swim és el responsable d’organitzar la prova més potent d’arreu del país en aigües obertes: la Radikal MarBrava.

Fotografia: Club Nàutic Llafranc
Fotografia: Club Nàutic Llafranc

L’assalt a les illes Formigues

La platja Port Bo de Calella és el punt d’inici d’una prova que compta amb un triple recorregut que fa les delícies dels nedadors: una prova de relleus disputada per equips de 4 persones, una prova “curta” d’1,5 km i la cirereta del pastís: els 7km nedant per anar fins a les illes Formigues i tornar cap a la platja de Llafranc. El trajecte fins a les Formigues ofereix un espectacle insòlit per a bona part dels participants. I situa aquestes petites illes com un dels grans escenaris de les travessies. Convé recordar, també, que els nedadors més agosarats s’han arribat a plantejar (i aconseguir) el repte d’unir les formigues amb les illes Medes.

La Radikal MarBrava permet als nedadors més preparats enllaçar la prova de 7km (diumenge a les 9h) amb la disciplina més popular (1,5km, diumenge a les 12:30h). Per a fer-ho, han de completar la primera distància, la llarga, en menys de 3 hores. El 2015 ja hi va haver uns quants participants que van assolir l’exigent repte plantejat pels organitzadors. Tots ells tenen una cita el segon cap de setmana d’octubre a Calella de Palafrugell. Un escenari perfecte per a emular l’època dels grans reptes, de les grans travessies. El llegat de pioneres com Montserrat Tresserras.