Més de 500 nedadors participaran al campionat de Catalunya de natació

1 minut de lectura
Del 17 al 20 de gener el CN Terrassa acull una de les primeres grans cites de la natació catalana d’aquest 2019

Després de la temporada de piscina curta, els 50 metres tornen a ser protagonistes des d’aquest dijous al Campionat de Catalunya absolut OPEN de natació, una prova que forma part del Circuit Català de Trofeus i del Gran Prix OPEN Natació de la federació espanyola. Un total de 556 esportistes de 66 clubs de Catalunya i d’altres indrets participaran a la cita vallesana en una primera opció per posar a prova el rendiment en competició després dels entrenaments de principis d’any.

El retorn de Mireia Belmonte a la piscina després del seu complicat 2018 és un dels grans al·licients d’uns campionats que també comptaran amb la presència de la medallista europea Jessica Vall (que ahir va rebre el premi com a millor esportista de l’any a la Festa de l’Esport Català) i de la resta de nedadors internacionals de casa nostra. A més, Terrassa també veurà en acció a Hannah Miley, una de les nedadores més llorejades d’Escòcia i que compta amb podis europeus i mundials.

La Federació Catalana de Natació ha decidit modificar el sistema habitual de competició i com a novetat aquest cop les eliminatòries es disputaran a la tarda i les finals es programaran al matí. L’objectiu, segons la federació, és beneficiar els esportistes i habituar-los a dur a terme una gran actuació en sessió matinal ja que a nivell internacional és la franja horària que dona accés a les semifinals i les finals de cada prova.

Sabies que… diumenge 20 a la tarda se celebrarà el Campionat de Catalunya de fons indoor? Aquesta cita tancarà quatre dies de natació al màxim nivell amb les proves de 2.000 i 3.000 metres

2019, any de mundials

La cita més important d’aquest 2019 serà el campionat del món que es disputarà a Corea del Sud, a Gwangju, del 12 al 28 de juliol. Els nedadors catalans comencen ara els preparatius per intentar aconseguir les marques mínimes que els permeti viatjar al continent asiàtic. En aquest sentit, tots ells tenen marcat amb vermell el Campionat d’Espanya OPEN que es disputarà del 6 al 10 d’abril i que definirà els integrants de la selecció espanyola de natació.