La Copa Marnaton estrena curs a Barcelona

1 minut de lectura
Aquest dissabte 4 de maig arrenca a Barcelona el principal circuit d’aigües obertes del nostre país.

El passat mes de febrer l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona va acollir la presentació de la 8a Copa Marnaton eDreams. La principal novetat del circuit s’anunciava amb el canvi de format de la cita barcelonina, que aquest dissabte estrenarà els canvis i la nova temporada partint de dues ubicacions diferents.

La Platja del Somorrostro i la de la Mar Bella acolliran la sortida de les dues curses ja existents fins ara, de 2 i de 4 quilòmetres de distància respectivament. Des de la Platja del Fòrum, però, s’estrenarà una travessia encara més llarga de 6,5 quilòmetres que com les altres dues proves acabarà a la Platja de Sant Sebastià. D’aquesta manera, la ciutat barcelonina deixa d’oferir recorreguts d’anada i tornada i fa una proposta en totes les distàncies per recórrer el litoral de la capital catalana des del mar i gaudir de la ciutat des d’un altre punt de vista. Més de 1.000 nedadors s’han inscrit a la primera cita del curs, que també comptarà amb la prova de relleus i la travessia infantil.

Amb Barcelona com a punta de llança inicial, el circuit comptarà aquest 2019 amb quatre proves més: Formentera (18 de maig), Begur (9 de juny), Sant Feliu de Guíxols (29 de juny) i Cadaqués (14 de setembre). Cinc proves que acostumen a oferir paisatges espectaculars als participants i que també proposen diferents recorreguts per adaptar-se als diferents nivells dels nedadors.

La Copa Marnaton, en una imatge d’arxiu / Marnaton

Cada cita de la Copa Marnaton ofereix als participants la possibilitat de sumar-se a un projecte solidari en el moment de dur a terme la inscripció. En el cas de la cita barcelonina tots els nedadors que ho han volgut han pogut fer una aportació a Superacció. Cada cursa compta amb la seva iniciativa associada: Save Posidònia Project a Formentera, Pallapupas a Begur, Open Arms a Sant Feliu de Guíxols i Fundació FERO a Cadaqués. Així mateix, l’organització anima als participants a crear reptes solidaris a través de la plataforma Mi Grano de Arena per a recaptar fons per a l’ONG que triïn.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!