Es retira Esther Núñez, bicampiona del món d’aigües obertes

1 minut de lectura
Una de les millors nedadores catalanes del segle XXI anuncia la seva retirada de l’alta competició

Nascuda el 1981, Esther Núñez ha estat durant molts anys una referència de les aigües obertes a l’àmbit internacional. Amb un inici marcat per les victòries en competicions locals i nacionals, el seu palmarès va créixer ràpidament amb triomfs de prestigi a l’estat espanyol que li van donar l’accés a les competicions mundials més rellevants. Entre múltiples fites que van més enllà de la competició (amb reptes per creuar diversos canals marítims i travessies de tota mena), al palmarès d’Esther Núñez hi brillen especialment els dos títols que l’acrediten com a campiona del món d’aigües obertes el 2007 i el 2012 per la FINA, la Federació Internacional de Natació.

Els darrers anys Esther Núñez ha combinat les seves proves amb la faceta de preparadora física i, especialment, d’entrenadora, amb la seva parella Damián Blaum com a principal referent però també amb tres nedadors que participen a la copa del món d’aigües obertes al seu càrrec. Amb residència a l’Argentina, Núñez ha anat construint de mica en mica la seva carrera professional que prosseguirà un cop ha decidit plegar veles de les competicions. En una entrevista a Ràdio Sabadell, la vallesana ho explicava amb naturalitat:

“Ja feia un parell o tres d’anys que estava pensant en la retirada perquè sentia que la competició ja no era el que més m’agradava. Patia, em generava estrès, encara que seguia motivada per anar a entrenar. Ja no buscava competir. És molt difícil retirar-se quan portes molts anys a l’alt rendiment i has de buscar la millor manera perquè no sigui dolorós. No es pot deixar, el cos t’ho demana, és com una droga. Notes un buit”

DnUcDFOXcAApZiT

Per homenatjar una trajectòria marcada per grans èxits internacionals, el CN Sabadell, el seu club de tota la vida, li ha rendit homenatge aquest dilluns en un acte a les instal·lacions del club, que ha volgut agrair tots els anys d’entrega, dedicació, d’esforç i de pertinença d’Esther Núñez.

L’esportista, que ha explicat que seguirà nedant i vivint de prop les competicions en la seva faceta com a entrenadora, ha anunciat a Ràdio Sabadell que ha escrit una autobiografia sobre la seva trajectòria com a nedadora d’aigües obertes. Per tirar endavant el projecte Núñez espera comptar amb el finançament adient i que ben aviat el llibre pugui arribar a les mans de tots els aficionats a l’esport.

Voleu veure com vivia les travessies Esther Núñez? No us perdeu aquest vídeo d’un triomf assolit el 2014

https://www.youtube.com/watch?v=6dEUdiGzFNY