Doble marató aquàtica solidària al golf de Sant Jordi

2 minuts de lectura
Aquest dimarts el nedador del Cambrils CN Joan Carles Adell ha dut a terme un potent repte esportiu.

Joan Carles Adell és un nedador amateur que participa de forma habitual en proves d’aigües obertes. De fet, acostuma a ser un dels més ràpids en les proves que afronta i s’ha arribat a proclamar campió d’Espanya i de Catalunya d’aigües obertes en la seva categoria màster. Amb un cos capaç de rendir a aquest nivell, Adell ha decidit tirar endavant un repte per unir aquesta vessant esportiva amb una causa solidària. Aquest dimarts, després d’un canvi de data d’última hora per tenir les millors condicions meteorològiques i marítimes possibles, el del Baix Camp ha fet una marató aquàtica per recaptar fons per a la popular campanya de l’Hospital de Sant Joan de Déu “pels valents”.

El nedador del Cambrils CN ha recorregut 42 quilòmetres al mar en 13 hores. Ha partit ben d’hora des del Delta de l’Ebre, al Far del Fangar, i ha nedat fins arribar al Port de Cambrils, on ha tingut una bona rebuda per part de la família i els companys del club. De fet, alguns d’ells també s’han llançat al mar per acompanyar-lo en petits trams durant aquest repte maratonià exigent i inèdit en la seva trajectòria.

El repte esportiu va vinculat a la campanya per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil que ha impulsat la policia local de Cambrils, el cos on treballa Adell. D’aquesta manera s’han dissenyat uns casquets de banys, mascaretes solidàries i altres complements per ajudar a recaptar fons per a la causa més enllà de l’impuls mediàtic de la marató. El projecte de Joan Carles Adell ja suma més de 3.300 euros.

Jordi Cervera, una marató aquàtica contra l’alzheimer

La iniciativa d’Adell pràcticament ha coincidit en el temps amb una altra marató aquàtica de recorregut quasi calcat. Es tracta del repte assolit amb èxit pel veterà Jordi Cervera entre el Far del Fangar i el port de Salou el passat 27 d’agost, amb rebuda inclosa del CN Salou a la localitat tarragonina. En aquest cas el nedador de 60 anys va tirar-se a l’aigua i va nedar durant catorze hores amb l’objectiu de recaptar fons per a la fundació Rosa Maria Vivar, una organització sense ànim de lucre per acompanyar i tractar des de l’estimulació cognitiva i no farmacològica persones amb la malaltia d’Alzheimer.

Conegut com a “tragamilles de Reus“, Jordi Cervera va completar amb èxit la travessia i va fer valer la seva llarga experiència com a nedador de llarga distància, amb fites tan destacades com l’estret de Gibraltar o el Canal de la Mànega, el rècord mundial de 24 hores assolit l’any 1982 o un altre rècord del món per relleus entre Mallorca i Tarragona viscut el 1994.

La travessia “Connecta’t x l’Alzheimer” va anar acompanyada dies més tard per un repte d’ultrafons a peu per part de cinc corredors (Kilian Garcia, Eudald Navarro, Aitor Tomás, Esteve Bou i Joan Balañà) que van unir Amposta i Reus corrent un total de 90 quilòmetres fins arribar al centre Rosa Maria Vivar i trobar-se amb Jordi Cervera.

La fotografia de portada és de Vicenç Villa