Boris Nowalski, travessia solidària d’èxit al Canal de Menorca

1 minut de lectura
Un esportista uneix nedant Menorca i Mallorca per recapatar fons per a la regeneració del mar mediterrani.

Ja fa molts anys que Boris Nowalski participa activament de les activitats esportives de Mallorca, l’illa que l’ha acollit i que ha rebut amb alegria les seves iniciatives. Fundador de Mallorca Open Swim, aquest esportista amateur nascut a Costa Rica ha dut a terme una travessia en solitari al Canal de Menorca, el tram de mar mediterrani que uneix l’illa de Menorca i l’illa de Mallorca. Pràcticament 40 quilòmetres de distància resolts en onze hores i cinc minuts fent valer unes condicions meteorològiques excel·lents.

Partint des del Cap Artrutx, a Menorca, Nowalski ha seguit el seu pla amb un èxit indiscutible. Fins ara mai havia nedat més de vuit hores seguides i aquesta travessia li ha permès comprovar la seva capacitat de resistència (tan física com mental) a l’aigua. Travessies d’aquest tipus ja les hem vist en anteriors ocasions de la mà de Tita Llorens, Premi Fosbury 2018, o de Martí Riera, el nedador amb discapacitat a qui vam entrevistar a la Fosbury per estrenar el nou format de revista digital d’aquest 2020. De fet, Llorens ha viscut de prop el repte del mallorquí a través de l’Associació Menorca Channel Swimming.

Més enllà de l’esforç extraordinari al mar, el projecte de Nowalski tenia una cara solidària més que remarcable atès que tenia com a objectiu principal la recaptació de fons per a la Fundació Save The Med, una organització sense ànim de lucre que vetlla per preservar i protegir el mar mediterrani. Amb el repte ha aconseguit aplegar més de 8.000 euros per a la fundació en una campanya que continua en marxa a través de la plataforma IHelp fins el proper 1 de novembre. Segons el mallorquí d’adopció, “en els darrers 20 anys he vist amb els meus propis ulls com durant aquest període de temps el mar s’ha anat deteriorant. Cada cop hi ha menys peixos, menys posidònia i més quantitat de plàstics. el Mediterrani s’està morint!“.

Resident a Mallorca des de fa tres anys, Nowalski ha tingut una rebuda emocionant al cap des Freus, prop de Cala Mesquida, en finalitzar el repte, envoltat de família, amics i aficionats a les aigües obertes.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!