Berlín viurà aquesta setmana una gran cita per a la natació adaptada

1 minut de lectura
El Schwimm-und Sprunghalle Europasportpark de Berlín, seu d’una competició molt esperada.

La natació paralímpica esperava amb moltes ganes una oportunitat com la que es presenta aquesta setmana a la capital alemanya: les Sèries Mundials tornen a oferir una escletxa d’esperança amb la celebració d’una gran cita a Berlín des d’aquest dijous fins diumenge. La competició s’havia de disputar el passat mes de juny i després de ser ajornada per la pandèmia arriba en un moment en què la preocupació pel creixement dels positius per Covid-19 torna a planar sobre les competicions esportives. La Federació Espanyola ha convocat fins a 19 nedadors (vuit d’ells del nostre país) i tots ells han passat aquest dimarts el test PCR per poder viatjar a Alemanya.

Per a la majoria de nedadors la cita de Berlín serà la primera competició oficial des que van competir al Trofeu Internacional de natació adaptada celebrat a Barcelona a principis de març, pocs dies abans que s’iniciés el confinament. Des d’ençà tots ells han viscut uns mesos complicats i un estiu en què han pogut recuperar el ritme d’entrenaments però sense haver-se pogut provar, encara, en clau competitiva. Algunes nedadores, com Núria Marquès, han competit en els darrers dies per intentar afinar la forma per a Berlín, una competició que tots ells afronten amb ganes de recuperar ritme i sense grans expectatives en el registre final que puguin assolir.

La nedadora del CN Sant Feliu és un dels puntals de la delegació catalana, que també compta amb Toni Ponce (CN Siges), campió de les Sèries Mundials el 2019, Sarai Gascón (Independent), Òscar Salguero (CN Sabadell) y Miguel Luque (Fundació Adapta2). Des del País Valencià també tindran cita a Berlín nedadors veterans i més que reconeguts com José Antonio Marí i David Levecq i el jove talent de València Sergio Martos. Els entrenaments de les darreres setmanes s’han enfocat a arribar en la millor forma possible a Berlín en una piscina que el 2019 va viure 43 rècords mundials però que probablement i malgrat oferir condicions idònies per a la natació viurà una explosió de marques d’aquest calibre.

Toni Ponce, al CN Sitges / Fosbury

Sense expectatives, doncs, de veure noves mínimes per als Jocs Paralímpics de 2021, benvinguda sigui una competició diferent en què molts nedadors opten per un programa ampli de proves per recuperar ritme competitiu després d’uns mesos molt complicats per als nedadors paralímpics d’aquí i d’arreu del món.