111a Copa Nadal: les millors imatges

2 minuts de lectura
Com cada 25 de desembre el Port de Barcelona ha acollit una nova edició de la Copa Nadal.

En un any capgirat de dalt a baix, l’esport popular ha trobat una alenada d’aire amb la disputa de la Copa Nadal, el clàssic dels clàssics esportius del dia de Nadal. La 111a Copa Nadal s’ha disputat al Port de Barcelona fent valer un bagatge històric de gran rellevància amb el lema “Ens prenem de debò les tradicions“. De fet, el CN Barcelona havia editat un cartell promocional amb un paral·lelisme històric per fer evident que la prova ha superat situacions especialment complicades al llarg de la seva història: “1940: Ell va nedar a l’edició de la postguerra. 2020: I tu, seràs menys?”.

Sense voluntat de minimitzar els efectes de la pandèmia, el club barceloní ha posat en valor la persistència col·lectiva que fa possible aquesta trobada anual al mar de la ciutat. Des del seu naixement l’any 1907, la Copa Nadal només s’ha suspès el 1937 i 1938 durant la Guerra Civil. Aquest 2020, com és lògic, el context no depenia exclusivament de la voluntat del CN Barcelona, que en tot moment ha tingut la intenció de programar la prova. Des del club explicaven que “durant tots aquests anys hem viscut moments molt complicats a la nostra ciutat i des del principi volíem seguir el fil de la tradició si el context ho permetia. Hem fet tot el possible per tal que la Copa Nadal es disputi, volíem ser valents en l’intent. Que aquest Nadal hi hagi una cita amb les aigües obertes és un èxit col·lectiu amb moltes complicitats al darrere“.

Pendents de l’evolució de la pandèmia fins al final, ahir mateix el CN Barcelona va confirmar que definitivament la Copa Nadal tirava endavant i aquest divendres un bon grapat de nedadors s’han llançat a l’aigua després de superar els estrictes controls de l’organització. Per evitar nous contagis la propagació del virus, el club ha realitzat un test ràpid a tots els inscrits per tenir els resultats en només deu minuts, una mesura complementària i important que s’ha afegit a un protocol preparat amb molta antelació: sortides esglaonades, distància de seguretat, ús de mascareta obligatòria, no assistència de públic, circulació definida, desinfecció de la zona de sotida… en definitiva, tot el que tenia el club al seu abast per garantir la seguretat dels nedadors.

En clau esportiva, més enllà de la festa habitual de disfresses de tota mena, s’han complert els pronòstics i Guillem Pujol i Laura Rodríguez s’han endut la victòria. És el tercer triomf consecutiu de Rodríguez i el setè de Pujol, que ja ha assolit un topall de victòries consecutives històric i de mica en mica s’aproxima al rècord absolut de deu triomfs de Dani Serra. Tot plegat ho ha seguit de prop el fotògraf Miguel López Mallach per a la Fosbury.

Galeria d’imatges del fotògraf Miguel López Mallach per a la Fosbury