Iris Tió, sisena en solo lliure al Mundial de Budapest

1 minut de lectura

El Campionat del món de Budapest avança amb resultats de mèrit per a l’esport català.

La barcelonina Iris Tió s’ha proclamat sisena del món en solo lliure en la seva estrena global en aquesta prova. La jove nedadora substitueix Ona Carbonell, retirada temporalment per l’embaràs, i es consolida així com la seva successora quan aquesta decideixi finalitzar la seva carrera.

Tió ha participat en el solo amb una coreografia molt especial i personal, interpretant una composició musical creada per la seva mare amb el violí i combinada amb “You have got the Love”, de Florence & The Machine. Ha obtingut una puntuació de 89.700 i no ha pogut pujar cap a la cinquena posició, però si ha millorat el resultat respecte la ronda preliminar, on li van atorgar 89.0333 punts.

L’or ha estat per la favorita, la japonesa Yukiko Inui (95.3667), que ha aconseguit el seu primer títol mundial en la prova individual. Inui ha guanyat amb molta diferència respecte la segona classificada, la ucraïnesa Marta Fiedina (93.8000), i la grega Evangelia Platanioti (91.7667), que s’ha endut el bronze.

La competició està sent tota una excepció. Se celebra a Budapest, la mateixa seu que va acollir l’edició de l’any passat del mateix torneig. La capital hongaresa repeteix experiència, perquè s’havia de celebrar el 2021 a Fukuoka (Japó), però davant el retard dels Jocs Olímpics es van traslladar a maig del 2022 i després al juliol del 2023. Finalment, la Federació Internacional de Natació ha decidit celebrar un Mundial extra entre el 2021 i el 2023. També en destaca la marcada absència de la totpoderosa Rússia, líder indiscutible de la natació artística, i de Bielorússia. Els dos països estan sancionats pel conflicte amb Ucraïna i tenen prohibida la participació tant d’atletes com de jutges.

Aquest dijous Tió nedarà amb Alisa Ozhogina en la final de duet lliure (16h).