Finalitza l’Europeu de Natació Sincronitzada amb una nova medalla per a Farreras i Ribes

2 minuts de lectura

Divendres es va dur a terme l’última jornada del Campionat d’Europa de natació sincronitzada amb les tres darreres finals: duet tècnic, duet tècnic mixte i equip lliure.

En la primera prova, les set primeres posicions van ser exactament iguals que al duet lliure. Rússia va tornar a guanyar l’or, mentre que Ucraïna va quedar en segon lloc i Itàlia va ser bronze. Espanya no va participar en aquesta prova, ja que han preferit guardar les sorpreses per als Jocs Olímpics de Rio. En quarta posició es va situar la selecció francesa, per davant de les bessones austríaques Anna Maria i Eirini Alexandri, trigèmines de la solista Vasiliki Alexandri. El duet suís va finalitzar en 6a posició, amb una dècima més que la veterana Sona Bernardova i Alzbeta Dufkova, representants de la República Txeca. Les britàniques, que competien a casa, van obtenir el 8è lloc. Les altres classificades foren: Israel, Turquia, Alemanya, Croàcia, Bulgària, Liechtenstein, Portugal i Sèrbia.

baixa

La segona prova del matí va ser la final del duet tècnic mixte, on només es van presentar quatre seleccions, i per tant, una es va quedar sense medalla. Rússia va guanyar l’or amb una puntuació de 89.090. Darrere seu es va situar Itàlia, amb 3 punts menys, i el bronze fou per Pau Ribes i Berta Ferreras, la parella espanyola. Així, van aconseguir la segona medalla per a la seva selecció en aquests Europeus.  Ucraïna va finalitzar en quart lloc.

Ja a la tarda es va realitzar la final de l’equip tècnic. La delegació russa no va participar en aquesta prova, pel que Ucraïna es va emportar l’or i darrere seu, Itàlia va finalitzar en segona posició amb 91.233 punts. El bronze fou per la selecció espanyola gràcies a una molt bona actuació, s’ha notat una gran millora en totes les rutines. Grècia, amb un equip molt jove, va quedar per davant de França, amb dos punts de diferència. En sisena posició es va situar Suïssa, seguida de Bielorússia, Gran Bretanya, Israel i Portugal.

Així doncs, Rússia ha finalitzat l’Europeu amb un or en totes les proves a les quals s’ha presentat i ha demostrat l’alt nivell que té. El seu gran moment serà als Jocs de Rio, on lluitarà per continuar guanyant l’or olímpic amb Xina, ja que porta des de l’any 2000 aconseguint tots els ors en aquest esdeveniment. Al llarg de la competició s’han vist nous països, com Portugal i Liechtenstein, que han fet una meritòria actuació. A més,hi ha força equips renovats i amb nedadores molt joves, com Grècia, Israel, Espanya i Gran Bretanya. Tot i això, també n’hi ha de veteranes, un exemple és la russa Natalia Ischenko, que ha tornat a brillar després de parar temporalment per ser mare, i als 31 anys encara continua guanyant medalles.