Passes per en Pau, el repte esportiu i solidari de Tòfol Castanyer

1 minut de lectura
Tòfol Castanyer s’està preparant per a un nou repte esportiu de gran exigència.

La Serra de Tramuntana és l’escenari escollit pel corredor de muntanya per dur a terme un nou projecte. Un indret que coneix a la perfecció però que vol redescobrir des d’una altra perspectiva amb la cursa més llarga de la seva vida. 190 quilòmetres amb sortida i arribada al seu Sóller natal passant per Pollença i Andratx i també per una pila de pics entre els que no hi falta el Puig Major o l’exigent Puig Massanella. A la pràctica, l’itinerari de la Doble Ultra Serra Tramuntana en solitari en un repte que remet a la fita de Toni Contestí de 2011 i que Castanyer va viure de ben a prop.

190 quilòmetres a peu en solitari en un repte solidari

A la Serra de Tramuntana Tòfol Castanyer ha guanyat diverses competicions en la darrera dècada, però aquest cop l’objectiu va molt més enllà del registre que pugui aconseguir. Els propers 15 i 16 de desembre són els dies en què el solleric correrà amb la intenció de completar el recorregut, però el gran repte transcendeix l’esport i té un objectiu solidari nítid: aconseguir els fons necessaris per a adquirir una cadira adaptada per en Pau, un jove de Sóller afectat per la malaltia de Duchenne.

El projecte “Passes per en Pau” s’ha donat a conèixer aquest dilluns al matí amb un magnífic vídeo promocional:

Kilian Jornet, un padrí de renom

En Pau fa molts anys que segueix la carrera esportiva de Tòfol Castanyer, que ja fa temps que col·labora amb l’Associació Duchenne Parent Project contra la distròfia muscular de Duchenne i Becker. Aquest cop el repte és específic per finançar una nova cadira per a en Pau, però simultàniament pretén donar a conèixer la malaltia i divulgar el projecte benèfic de la Fundació Miró-Pastor.

Qui també ha volgut col·laborar amb el repte esportiu i solidari és Kilian Jornet, que ha dissenyat una samarreta que és a l’abast de tothom que faci una aportació econòmica superior a 50€ en aquesta campanya de micromecenatge. L’objectiu és assolir 15.000€ en els propers dos mesos i mig. En les primeres hores en marxa, la proposta ja compta amb més d’una quinzena de mecenes. Animem a tothom a donar-hi un cop de mà fent-hi l’aportació que consideri més oportuna.