Anna Comet domina la Marathon des Sables de cap a cap

1 minut de lectura
Anna Comet va guanyar divendres passat la 36ª edició de la Marathon des Sables, la cursa desèrtica per etapes i d’autosuficiència alimentària més dura del calendari, que es disputa al Sàhara marroquí. És tot just la segona corredora catalana en aconseguir-ho després que Mònica Aguilera ho fes el 2010.

La corredora, de 39 anys i resident a Vic, ha guanyat totes les cinc etapes -sumant un total d’uns gairebé 250 km-  en categoria femenina per acabar imposant-se clarament amb un temps total de 24:18:33, sent dotzena a la classificació general i arribant en moments a ocupar plaça al top 10. El podi en categoria femenina el van completar la francesa Sylvaine Cussot (25:32:34) i l’atleta local Aziza El Amrany (26:31:52) que era la vigent campiona de la prova.

Comet, exesquiadora alpina i de muntanya, ha dominat amb mà de ferro la cursa des del dia 27 de març i fins a l’1 d’abril -dissabte 2 es va córrer una etapa solidària sense afectacions classificatòries- i afegeix el seu nom a la llista de catalanes guanyadores de la Marathon des Sables en què fins ara només apareixia Mònica Aguilera, or el 2010. Emma Roca va ser medalla de plata el 2011 i l’holandesa resident a casa nostra, Ragna Debats, va ser la vencedora el 2019.

En categoria masculina l’or ha estat per Rachid El Morabity amb un temps de 18:33:28, seguit pel seu germà Mohamed El Morabity, (18:34:34) i Aziz Yachou ha completat el podi amb un temps de 18:37:46. El moianès Gerard Morales ha estat setè a la general i cal destacar l’actuació de Karim El Hayani, el corredor madrileny d’origen marroquí, va completar la totalitat de la MDS corrent descalç i és la primera persona a acabar-la sense sabatilles esportives.