Movember: els millors bigotis de l’esport

2 minuts de lectura

Cada any el mes de novembre a Internet es converteix en Movember. I què és Movember, us preguntareu? Doncs és un esdeveniment anual en el qual els homes deixen créixer el seu bigoti durant el mes de novembre i s’organitzen trobades amb la intenció de conscienciar sobre temes de salut de l’home com ara càncer de pròstata, càncer de testicle, depressió masculina i recaptar diners per ajudar institucions dedicades a lluitar contra aquests problemes de la salut masculina.

La acció consisteix en deixar-se bigoti durant 30 dies. Nosaltres anem un pas més enllà i aprofitant l’acció volem presentar-vos els bigotis més “famosos” de l’esport. Com sempre, si teniu més propostes ens les feu arribar a salta @fosbury.cat!

Manel Comas

 

manel_comas_anuncia_que_tiene_cancer

El “sheriff”, desaparegut fa dos anys i escaig, va ser un dels entrenadors referents del basquet de l’estat, i si tenia un tret característic aquest era el bigoti. El de Tiana és un autèntic Movember que no hem d’oblidar mai!

Mike Phillips

1430164093_602952_1430164399_noticia_normal

Parlar de Mike Phillips és fer-ho d’un dels mites del basquet dels 80. Campió de Lliga i de Copa amb el Barça, màxim anotador de l’ACB en la 85-86, va passar pel Mollet, Círculo Católico, Espayol, Valladolid, Granollers i Muricia. Desaparegut el passsat abril, des d’aquí el nostre homenatge.

Mark Spitz

Huty1572

Poca cosa es pot dir del nedador nord-americà que va aconseguir set medalles d’or en els Jocs Olímpics de Munic 1972, trencant la marca mundial en cadascun dels seus triomfs i sent el primer atleta en la història dels Jocs Olímpics a aconseguir aquesta gesta en una sola edició. Les seves fotografies amb els medalles i el bigoti són ja història de l’esport.

Hulk Hogan

latest_2

Bigoti en forma de candau i mocador al cap. Aquesta és la imatge que durant els 80 i 90 va triomfar de Hulk Hogan, el lluitador professional llegendari i actor nord-americà que fins al juliol de 2015 va treballar per a la World Wrestling Entertainment (WWE).

Nigel Mansell

Nigel-Mansell-1995-McLaren-19-fotoshowImageNew-ad07c545-515085

L’expilot de automobilisme de velocitat britànic és encara una de les llegendes de la Fórmula 1. Va ser campió del campionat de 1992, subcampió el 1986, 1987 i 1991, quart el 1989, i cinquè el 1990, entre d’altres resultats.

Julius Erving

1145316

Parlar de la NBA i els bigotis és complicat. Des de Michael Jordan a Wilt Chamberlain o Anthony Davis n’han lluit o en llueixen. Nosaltres, però, ens quedem una mica abans i ens quedem amb el Doctor J, el primer de moltes coses i precursor dels grnas jugadors que han vingut després.

Rollie Fingers

rollie-fingers-feature4

Amb un bigoti a l’estil Dalí aquest ex-jugador de beisbol dels Estats Units que va actuar com llançador en les Grans Lligues no podia faltar. I és que a banda de cuidar l’estilisme és un dels pocs jugadors de les Majors en tenir retirat el seu número en més d’un club (Oakland Athletics i Milwaukee Brewers).

Chicho Sibilio

Chicho Sibilio

No destacava pel seu bigoti, més aviat escàs, però l’estima que es va tenir i encara es té pel de la República Dominicana fa que el puguem deixar de banda en el nostre particular recull. No havíeu jugat mai al joc de sobretaula de basquet amb el seu nom?

Eva Samkova

102615

Acabem el repàs amb una dona que competeix amb bigoti. Bé, no és un  bigoti real, però la txeca Eva Samkova se’l pinta sempre abans de saltar a les pistes d’snow per superstició des que ho va provar a La Molina el 2011. I així va pujar al podi de Sotxi 2014. Així que, visquin els bigotis!