La millor setmana de l’any per als amants del cinema esportiu La 9a edició del BCN Sports Film programa un munt de pel·lícules del 2 al 6 de maig

Cinema esportiu a l’abast de tothom: el BCN Sports Film programa 82 pel·lícules en projeccions gratuïtes que van més enllà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Fins a 400 peces audiovisuals s’han presentat enguany per participar a la novena edició del BCN Sports Film, un certamen per difondre el millor cinema esportiu fet a qualsevol indret del món al nostre país. Del 2 al 6 de maig, 82 d’aquestes obres formaran part de la trentena de sessions programades en 10 seus diferents en diferents indrets del país. La majoria d’elles són a Barcelona (Museu Olímpic i de l’Esport, Filmoteca de Catalunya, Nau Bostik, Institut Français de Barcelona, Casa Elizalde, Auditori Sant Martí, Casa Àsia, Museu Colet), però la mostra també arribarà a Sant Boi de Llobregat (Cinemes Can Castellet) i Tarragona (Sala Àmbit Cultural El Corte Inglés).

Cada sessió programada compta amb un fil conductor que pot agradar tant a al públic més especialitzat en aquell àmbit com a qualsevol amant del cinema i l’esport. L’esport és cultura i el BCN Sports Film n’és un exemple al nostre abast aquesta mateixa setmana. Què us hi trobareu? Aquí teniu un recull de teasers d’alguns dels films seleccionats. Un ampli ventall de tot l’altre esport!

El film estrella de l’edició d’enguany és “Dear Basketball“, el curtmetratge que li va donar un Premi Oscar a Kobe BryantCliqueu aquí per saber-ne més!

Les sessions

Sport has the power to change the world”

Dimecres 2 de maig a les 18.00h. Filmoteca de Catalunya – Esport i desenvolupament (Col·loqui + projeccions)

L’ona perfecta

Dimecres 2 de maig a les 19.00h. Casa Elizalde – Surf, surf i més surf

Esport Bandarra

Dimecres 2 de maig a les 21.00h. Nau Bostik – Esport irreverent

Fora del joc

Dijous 3 de maig a les 19.00h. Sala d’àmbit cultural (Tarragona) – Futbol

Esport i més que esport

Dijous 3 de maig a les 19.00h. Casa Àsia – Esport a Corea (Col·loqui)

Saltant Barreres

Dijous 3 de maig a les 20.00h. Museu Olímpic i de l’Esport – Històries de superació personal

Ça va, le sport?

Dijous 3 de maig a les 20.00h. Institut Francès – Cinema francòfon

Aventurers de l’any

Dijous 3 de maig a les 20.00h. Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat) – Aventures esportives

Construint nous horitzons

Dijous 3 de maig a les 20.30h. Museu Colet – Dones i esport

La cara oculta de l’esport

Dijous 3 de maig a les 21.00. Nau Bostik – Curtmetratges no aptes per a menors de 18 anys (Sessió golfa).

Oh là là… Le sport!

Divendres 4 de maig a les 20.00h. Institut Francès – Cinema francès

Just Keep Swimming

Divendres 4 de maig a les 20.00h. Auditori Sant Martí – Natació i salts d’aigua

Tercer Temps

Divendres 2 de maig a les 20.00h. Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat) – Valors més enllà del terreny de joc

Roller Dreams

Divendres 4 de maig a les 20.00h. Museu Olímpic i de l’Esport – Roller Dance (Actuació de BCN Roller Dance abans de la projecció)

Esport. Filosofia de vida

Divendres 4 de maig a les 20.30h. Museu Colet – Esport als països asiàtics

Dear Sport’s Family

Dissabte 5 de maig a les 18.00h. Centre Cultural la Casa Elizalde i l’Auditori Sant Martí – Cinema Infantil

Els homenatges del BCN Sports Film

Enguany el Festival de Cinema retrà homenatge a tres persones de qui es vol posar en valor la seva tasca en el món de l’esport: Maria Pau Corominas, la primera finalista del nostre país en una Jocs Olímpics (a Mèxic 1968) en natació, el periodista Michael Robinson, per la seva dedicació a la difusió dels valors de l’esport (actualment amb “Informe Robinson”) i Josep Lluís Vilaseca, membre del patronat Fundació Barcelona Olímpica per la seva trajectòria com a dirigent esportiu.

El jurat ja ha deliberat

Un jurat format per cinc persones vinculades al món de l’esport i de l’audiovisual s’encarrega de decidir els guanyadors del BCN Sports Film. En aquesta ocasió els membres del Jurat són la regatista Anna Corbella, la periodista Olga Viza, el gerent de l’Institut Municipal d’Esports, Francesc Terrón; la responsable de curtmetratges de Mediaset, Paola Ruggeri; i Josep Oriol Martínez, professor d’Activitat Física i Esport Adaptat a la Universitat Ramon Llull. El dissabte 5 de maig s’anunciaran els films guanyadors, ja decidits després de la reunió del jurat duta a terme el passat 12 d’abril a Barcelona.

juratBCNSF

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!