Menjar com un atleta professional

Race Triathlon Sport Adventure Esporta Athlete

Practiques l’atletisme a l’escola o al teu club? Hauries de menjar com un atleta professional per mantenir el cos estilitzat i en forma. Aquí teniu alguns consells bàsics per menjar com un atleta professional.

No et saltis l’esmorzar

Ho hauràs escoltat abans, però és necessari que t’ho repetim. L’esmorzar és l’àpat que et prepara per al dia sencer. Si te’l saltes, hauràs de fer més àpats durant el dia per compensar el menjar que no has ingerit. Pots resoldre-ho preparant-te un esmorzar lleuger, amb proteïnes i cereals.

Si disposes de prou temps per seure i fer un esmorzar complet, pots començar bevent un suc de taronja natural per acostumar el teu cos a l’esmorzar. Després, pots complementar-ho amb ous durs i torrades. En afegir més nutrients a la teva rutina matinal, estabilitzaràs el nivell de sucre a la sang i començaràs el dia en plena forma.

Mantén el cos hidratat

Si tens el cos deshidratat, és molt més senzill que mengis en excés. Si t’entrenes durant la setmana, no només t’has hidratar durant els exercicis. Beure aigua al llarg del dia et mantindrà hidratat i reemplaçaràs fàcilment els líquids perduts durant l’entrenament.

Mantenir-te hidratat tot el dia sense haver de recórrer a les begudes ensucrades durant l’entrenament serà plenament beneficiós. Tot i que les begudes ensucrades poden ajudar a substituir els electròlits, estan plenes de sucre, cosa que és perjudicial per a tu. Malgrat tot, si encara vols una beguda ensucrada, hauries de considerar diluir una beguda isotònica amb la meitat d’aigua, cosa que et mantindrà hidratat i, alhora, et reemplaçarà els electròlits.

Standing_drinking_sportswoman_during_Marathon_Rotterdam_2015

Menja com un campió

Si vols ser el millor en el que fas, has d’alimentar el cos amb els millors aliments possibles. La combinació de cervesa, menjar ràpid i aliments fregits és perjudicial per al teu organisme i necessites allunyar-te’n. Carrega el teu cos de fruites i verdures. Si tens tendència a menjar ràpid a l’hora de dinar, hauries de considerar la preparació de plats que combinin fruita i verdura.

El iogurt grec és un aliment amb un alt contingut de probiòtics i bo per a la teva digestió.

Aliments rics en ferro

Les dones tenen, generalment, deficiències en ferro. Menjar verdures de fulles verdes pot ajudar a reemplaçar la falta de ferro. Si els nivells de ferro no augmenten, hauries de considerar prendre suplements de ferro. El menjar que hauries d’afegir a la teva dieta inclou verdures de fulles verdes, civada i carn vermella.

Menja athletics-649648_960_720

Planifica

Fes un pla d’alimentació diari: Què menjaràs durant el dia? La planificació t’ajudarà a evitar el consum d’aliments nocius sobre la marxa. Si és possible, prepara els menjars de la setmana el diumenge. D’aquesta manera, tindràs el menjar preparat i podràs invertir el temps en coses més importants. Si no ho pots fer, com a mínim intenta preparar un dinar per evitar la ingesta de menjars poc saludables quan et vingui la gana.

No et posis limitacions

Si penses que necessites reduir la quantitat de calories que consumeixes per poder perdre pes, t’equivoques. Limitar la ingesta de calories pot ser contraproduent: El cos lluitarà per aferrar-se a les poques calories que li quedin i entrarà en un mode de fam. Això comporta més energia a dins i menys a fora, i el teu entrenament no servirà de res.

* Article publicat originalment per Copygeek a Groundreport.

Viatja amb la Fosbury!

20180717_NUMEROESTIU