Matrícula d’honor per Aina Cid

1 minut de lectura
LA MATRÍCULA D’HONOR

Cada cap de setmana és un examen i les notes no són casuals. Avui la matrícula d’honor del nostre esport només pot ser per la remera Aina Cid, que al costat de la seva companya Virgínia Díaz ha protagonitzat l’èxit més important del cap de setmana al guanyar la medalla d’or als Campionats d’Europa que s’han disputat a Lucerna, a Suïssa. Cid i Díaz van guanyar a la parella romanera formada per Adriana Alincai i Maria Tivordariu, tot i que aquestes van dominar bona part de la final de dos sense timó. Va ser una cursa tàctica de càlcul, resolta al tram final.

El públic més neòfit pot estar tem,ptat de no donar prou importància a aquest or europeu, quan en té i molta. Desgranem doncs la nota. Si ja de per si una victòria és sempre de matrícula, cal tenir en compte que mai abans una parella espanyola havia guanyat aquesta competició.

A més, la victòria de Cid té un mèrit doble. I és que la catalana l’any passat ja havia guanyat un bronze al Campionat del món però ho havia fet al costat d’Anna Boada, la seva companya històrica. Boada va anunciar que penjava els rems i Cid ha fet mans i mànigues per acoblar-se bé a una nova meitat de l’equip. I al costat de Virgínia Ruiz i amb pocs mesos de bagatge ja són les millors d’Europa. Cum laude!

Excel·lent a la natació artística

Un excel·lent global que té parts per pràcticament totes les protagonistes del cap de setmana de les Series Mundials a Barcelona. Un excel·lent més per la col·lecció d’Ona Carbonell, més artista que mai al traspassar la força del discurs de Mandela a una rutina individual espectacular, que va valer l’or. Un excel·lent per l’equip que va fer pla per darrera de l’Ucraïna d’Anna Tarrés i un excel·lent també per la parella mixta, que va tornar a excel·lir. Poc a poc l’antiga sincro torna a estar en llocs de privilegi.

Excel·lent per Núria Villarrublia

I un altre excel·lent per la palista de la Seu Núria Villarrubla que als Campionats d’Europa d’eslalom que es feien, literalment, a l’altre vessant dels Pirineus, a Pau, va aconseguir quedar segona. Ja va arribar a la cita amb bones sensacions però és que a més va mostrar la veterania de qui ja se les sap empescar pràcticament totes i a la segona tanda quasi no va penalitzar. Una plata sensacional per la col·lecció de la palista.