Martin Fourcade suma la 4a medalla d’or als campionats del món d’Oslo

Els mundials d’Oslo 2016 de Biatló seran recordats per l’increïble domini de l’esquiador nord-català Martin Fourcade, que aquest dijous a la tarda ha tornat a pujar al lloc més alt del podi per rebre la seva 4a medalla d’or després de 4 proves disputades.

El de La Llaguna ha igualat els noruecs Bjorndalen i Svendsen, els únics que fins ara havien estat capaços de guanyar 4 medalles d’or en un mateix campionat del món, després d’imposar-se a la prova dels 20 quilòmetres individuals. Aquesta prova consisteix en un circuit de 5 voltes amb 4 camps de tir (estirat-dempeus-estirat-dempeus) en què les errades de punteria són decisives, ja que cadascuna d’elles compta amb una penalització d’un minut.

Martin Fourcade celebra el triomf a la prova de persecució

Martin Fourcade celebra el triomf a la prova de persecució

Fourcade, el biatleta més ràpid dalt dels esquís, ha encertat la diana en 19 dels 20 trets, i malgrat això, ha estat capaç de superar rivals directes que no han comès cap errada com els austríacs Dominik Landertinger, que ha acabat la prova a només 5 segons del nord-català, i Simone Eder, que liderava la copa del món d’aquesta disciplina, però que avui ha vist com Fourcade el superava també a la classificació final i s’enduia el globus de cristall de la cursa individual. Els dos austríacs, això sí, han aconseguit la plata i el bronze. Fourcade ha guanyat 9 de les 12 proves de 20 quilòmetres en cursa individual disputades en les darreres 4 temporades i es converteix en el primer esquiador de la història en sumar 3 ors consecutius als campionats del món en aquesta disciplina.

10è triomf de la temporada per a Martin Fourcade, que aquest cap de setmana té l’oportunitat de convertir-se en el primer biatleta de la història en guanyar 5 medalles d’or en uns campionats del món. La primera oportunitat arribarà el dissabte amb la prova de relleus masculins, en què França aspira al podi però a priori ho té complicat per endur-se l’or davant d’altres potències com Noruega o Rússia. La segona opció, diumenge, la prova de 15 quilòmetres en sortida en massa, en què Fourcade lidera la general de la copa del món aquesta temporada.

Martin Fourcade, celebrant un dels quatre triomfs a Oslo

Martin Fourcade, celebrant un dels quatre triomfs a Oslo

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!