Martin Fourcade, camí de la 5a copa del món de Biatló consecutiva

L’esquiador de La Llaguna (Capcir) manté temporada rere temporada un excel·lent nivell en les quatre disciplines individuals del biatló: cursa individual, esprint, persecució i sortida en massa. La temporada passada Martin Fourcade es va convertir en el primer esportista de la història en encadenar 4 victòries consecutives a la general de la copa del món del Biatló i aquest 2016 ho té tot de cara per continuar trencant registres i aconseguir el seu 5 títol seguit.

Fourcade, en una de les victòries d'aquest any

Fourcade, en una de les victòries d’aquest any

Aquesta temporada, després de 19 proves disputades d’un total de 26, Fourcade lidera amb molta comoditat la copa del món amb 917 punts, 223 més que el rus Anton Shipulin i amb més de 300 de marge sobre el tercer classificat, el noruec Tarjei Bo. Queden tot just 420 punts per repartir i si no hi ha cap sorpresa gegantina, el nord-català s’imposarà novament com el millor biatleta del món. Fourcade acumula ja 7 triomfs parcials (3 en persecució, 2 a l’esprint, 1 en cursa individual i 1 en sortida en massa) i afronta amb tranquil·litat i ambició les dues darreres cites de la temporada.

Fourcade, màxim favorit per al campionat del món

Les expectatives són altes per a la prova més important de la temporada: el campionat del món, que es disputarà entre el 3 i el 13 de març a Oslo. A més, els resultats també computen per a la copa del món, així que no seria estrany veure com Fourcade celebra al podi dels mundials la seva victòria a la competició de la regularitat.

IBU world cup biathlon, mass men, Ruhpolding replacing Oberhof (GER)

Fourcade ha guanyat com a mínim una medalla d’or en les darreres 4 cites mundialistes, triomfs als quals ha de sumar els dos ors olímpics de 2014. De tota manera, el del Capcir aspira a millorar els resultats de l’any passat, en què va guanyar a la cursa individual i va sumar dues medalles més als relleus, però no va poder pujar al podi a la resta de disciplines.

En aquesta ocasió el nord-català arribarà a la cita com a líder de l’any en 3 de les quatre disciplines: esprint, persecució i sortida en massa. A la cursa individual, d’altra banda, és segon a la general. Si Fourcade manté l’excel·lent nivell d’aquest hivern podria arribar a igualar o fins i tot superar els 10 triomfs parcials obtinguts durant la temporada 2012-2013 i continuar sumant victòries a la copa del món, on ja n’acumula 46 i només té per davant l’inabastable Bjorndalen (95 triomfs!).

Per cert, Bjorndalen, el llegendari noruec de 42 anys, continua competint i aquesta temporada ha aconseguit un nou triomf per al seu palmarès. Increïble!

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!