Marit Stromoy s’ha convertit en la primera dona en guanyar una cursa a la F1 del mar

1 minut de lectura

Havia de passar, i quin millor lloc que els Emirats Àrabs. La llacuna de Khaled, va ser l’indret on, per primer cop en els 32 anys d’història del Campionat del Món UIM F1 H2O, una dona, Marit Stromoy de Noruega, va arribar en primer lloc a la línia de meta, al derrotar a 17 homes de 10 nacions diferents i guanyar el seu primer Gran Premi.

news18122015

La cursa també va significar el seu primer podi, on va quedar per davant del tres vegades Campió del Món de Alex Carella i de l’americà Shaun Torrente. “Va ser un gran dia per a mi i per a tots, especialment pel meu equip ja que hem treballat dur durant la temporada per aconseguir que tot funcioni a la perfecció i finalment ho hem aconseguit“, va explicar a la web de F1H2O la de Kristiansand. “Sabíem que podíem tenir opcions si aconseguíem fer el primer revolt ràpid i net i això és el que vam fer, passant del quart al segon lloc en la primera volta“.

La cursa no va ser tranquil·la per la noruega, que va ser seguida d’aprop per Carella durant les darreres vint voltes. Amb tot, va poder esgarrapar uns segons més en les últimes voltes per assegurar la victòria.

50-Stromoy

A 4.7 segons de Marit va arribar el subcampió del campionat Carella. Tercer de la cusa i també del campionat fou el nord-americà Shaun Torrente, que es va veure embolicat en una guerra per l’últim lloc al podi amb Erik Stark de l’equip.

Abans d’aconseguir aquesta històrica victòria Marit va començar a la classe S-555, proclamant-se campiona d’Europa el 1996, 1998 i 1999. El 2000 va passar a la F-2000, acabant segona a la Copa Presidencial UEA de 2002 i tercera a l’Europeu de 2007, any en el que es va convertir en la primera dona en prendre part al Mundial de F-1 de llanxes amb motor foraborda.