El fenomen viral del #MannequinChallenge arriba a l’esport

1 minut de lectura

En un món fascinat per l’espectacle, per la immediatesa i la rèplica, les xarxes socials han estat el detonant de l’esclat de fenòmens virals basats en l’entreteniment més pur. A les experiències innecessàries però reeixides del flash mob, del lip dub o del Harlem Shake, ara s’hi suma un nou exponent nascut en un institut nord-americà: el #MannequinChallenge. El repte del maniquí és tan senzill com congelar un grup de persones en una acció quotidiana.

En plena fase de creixement (encara no heu rebut vídeos dels vostres amics fent l’estaquirot, oi?), aquest fenomen ja ha arribat al món de l’esport. A La Fosbury no volíem deixar d’apropar-vos aquesta moda passatgera que haureu oblidat abans d’arribar al 2017.

Us n’hem seleccionat alguns per a tots aquells que vulgueu fer una aturada de 5 minutets en el vostre ritme de vida frenètic. Distracció pura que comencem amb la Berta Triola, una fantàstica nedadora de Mataró que aquesta temporada ha fitxat per la Universitat Internacional de Florida. Ella i les integrants de l’equip aquàtic han penjat un vídeo on ràpidament entendreu en què consisteix el #MannequinChallenge:

Everybody quiet, it’s the #MannequinChallenge time

A video posted by Berta (@bertatriola) on

Tot i que el fenomen ja ha saltat la frontera nord-americana, és als EUA on els vídeos s’han popularitzat amb més rapidesa i s’han estès a totes les capes de l’esport, des dels equips més modestos a les grans franquícies de la lliga NBA. La primera d’elles, els Bucks, aprofitant un vol d’avió:

Les gimnastes de la Universitat BYU Cougars també es congelen. Algunes d’elles, en una posició certament de mèrit:

Bé, si voleu anar-ne veient més, només cal que embogiu amb l’etiqueta a qualsevol xarxa social. Nosaltres ho deixem aquí amb el repte de Zach King, un dels clàssics dels vídeos virals que de ben segur heu vist en altres ocasions. Com és habitual, fa trampa i alhora ens ofereix imatges increïbles.