El pas d'Spiderman o de Tigre Ajupit, molt exigent a nivell físic.

Spiderman o tigre ajupit: l’estrany exercici que s’ha fet viral Un vídeo viral sobre la quantitat d'esportistes a la Barceloneta fa descobrir aquest pas curiós que permet treballar abdominals, braços i cames

Si són actius a les xarxes socials ja hauran vist el vídeo. Aquest matí el periodista Raul Gallego ha penjat al seu Twitter un vídeo que ha corregut com la pólvora. El motiu, la quantitat de gent practicant esport que s’hi veu. I especialment un exercici que ha captat molt l’atenció.

El vídeo penjat per l’usuari @raulgaab és espectacular. S’hi veu a desenes i desenes de persones aquest matí practicant tot tipus d’esport i exercici a la Barceloneta. En el decurs de mig minut es veuen una bona varietat d’exercicis i disciplines. La visió, en pla continuat, impacta i ja compta per milers les seves interaccions. S’hi veu des de gent meditant a altres corrent, fent exercicis aeròbics o de força, ciclistes, skaters, dos oponents en lluita o un entrenament de llançament de martell. Una pretemporada total. Però el més sorprenent del vídeo i el que ha causat més comentaris és l’exercici que practica un home caminant del tot ajagut, talment com si fos un animal.

De sobrenoms sorneguers per la disciplina que està practicant aquest element no n’han faltat. Des de cuc a llangardaix o sargantana. Però el cert és que el que està practicant aquest famós anònim en un vídeo viral és un tipus d’exercici que sembla ser o l’Spiderman Crawl o el Crouching Tiger Crawl, en referència a l’heroi de còmics o al que és, literalment en anglès, el pas del “tigre ajupit”.

Passos animals i rutines de fitness

Aquests passos, aquest tipus d’exercici formen part de la família dels ‘crawls’ que miren d’imitar animals o similars, molt populars en exercicis de gimnasos tot i que també han guanyat popularitat amb el tancament de la mà de tutorials de vídeo que moltes persones podien reproduir a casa. Hi ha rutines físiques intenses properes del crossfit que incorporen alguns passos d’aquest tipus mentre que també és en entrenaments de fitness que poden practicar-se. Aquest pas és un tipus de push-up força exigent pel treball que implica de braços, de cames. És molt exigent a nivell muscular a la zona de l’abdomen, a l’oblic major.

Fer sèries dels diferents passos pot ser un exercici diferent a fer i potser després del fenomen viral d’aquest matí a la Barceloneta guanya en popularitat.

El pas de l’Spiderman, amb tutorial

El pas del Tigre ajupit, en un altre exemple

Altres exemples de 10 exercicis diferents de passos d’animals:

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!