La cançó: Take Over, de Mellow Mood

2 minuts de lectura

wp1815815

Les arts marcials mixtes, sovint més conegudes per les seves sigles en anglès (MMA), han vist com en els darrers anys ha anat augmentant la seva popularitat, no tan sols per l’espectacularitat d’aquesta disciplina sinó també per l’eclosió d’un fenomen a nivell global com és Conor McGregor. L’irlandès ha destacat, a més de per la seva indubtable qualitat com a lluitador, pel seu carisma dins i fora de l’octàgon, i les disputes dialèctiques amb altres lluitadors, fins i tot amb el púgil Floyd Mayweather Jr, imbatut en 49 combats.*

Els germans Garzi, cantants i líders del grup de reggae italià Mellow Mood, practicants de karate i molt aficionats a les arts marcials, ens confessen que van conèixer McGregor per casualitat, mirant vídeos per internet uns mesos abans que s’imposés a José Aldo per aconseguir el títol del pes ploma de la UFC. Els Garzi van quedar de seguida captivats per “la seva actitud a l’octàgon, la seva precisió i netedat, el seu estil elegant, mesurat, tranquil i concentrat”. Pels músics italians, Conor té totes les qualitats d’un veritable artista marcial, i una lluita seva mai serà previsible ni vulgar. Ells creuen que McGregor té un gran coneixement del que són les arts marcials, l’art d’expressar-se amb llibertat a través del propi cos amb control i bellesa en els moviments. Per tot això van decidir homenatjar la trajectòria del lluitador irlandès publicant la cançó “Take Over” el dia que va fer 28 anys, el 14 de juliol de 2016.

Un irlandès triomfant als Estats Units

Escrita en anglès però amb fragments en patois jamaicà, comença resumint la carrera de McGregor, el viatge de la seva Irlanda natal cap als Estats Units per a convertir-se en el rei de l’octàgon de l’UFC, guanyant a tots els adversaris del pes ploma fins a aconseguir el títol davant José Aldo. La tornada fa referència a una frase que va dir Conor després de derrotar Brandao a Dublín, quan després d’encendre el seu públic, va referir-se als seus companys irlandesos, també vencedors, i a ell mateix, dient que no eren allà per a participar, sinó per “take over”, és a dir per a conquerir, ficant-se tota la parròquia a la butxaca.

McGregor_petita

La segona estrofa la dediquen a resumir el passeig triomfal de McGregor en el pes ploma de l’ufc i, en el darrer fragment, els Mellow Mood destaquen la capacitat mental de l’irlandès, que va portar-lo a un nou rècord en establir el ko més ràpid en un combat pel títol tombant en 13 segons a Aldo, i a tothom a reconèixer la potència de la seva esquerra. Cita un dels seus mantres, el “precision beats power and timing beats speed”, que diu en acabar molts combats i possiblement una de les claus del seu èxit, la precisió dels seus cops i el fet de donar-los en el moment just.

La llista #CançóFosbury a Spotify

!! Proposa’n més a salta@fosbury.cat o participa a la llista col·laborativa aquí

* Article publicat originalment a la Revista Fosbury #25. Finalment aquestes disputes dialèctiques amb Mayweather han cristalitzat en un dels combats més mediàtics dels darrers anys, el “Mayweather vs McGregor” que es disputarà el 26 d’agost i del qual n’estan fent ara una mediàtica gira promocional per tot el món.

mayweather_mcgregor