Pla mitjà del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, saludant a amics en sortir de la Ciutat de la Justícia, el 13-11-19 (horitzontal).

Llibertat amb càrrecs per a Figueras

1 minut de lectura
El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha deixat en llibertat amb càrrecs el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, l’exregidora del PDeCAT a Barcelona Maite Fandos i els altres dos detinguts per presumpte desviament de fons del Govern en l’àmbit esportiu: el subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l’Esport, Lluís Pallisera, i l’apoderat del Canal Olímpic, Àlex Gallo, també vinculat al PDeCAT. Els arrestats s’han negat a declarar, però la fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar per a ells i el magistrat instructor, Joaquin Aguirre, n’ha decretat la llibertat.

A l’exterior de la Ciutat de la Justícia les han esperat una vintena de simpatitzants del PDeCAT, també dirigents, com el seu president, David Bonvehí, la líder del partit a Barcelona, Mercè Homs, i la regidora a l’Ajuntament Francina Vila. També ha volgut donar suport als detinguts l’actor vilanoví, com Figueras, Toni Albà.

En sortir, Figueras s’ha mostrat convençut que tots els tràmits administratius de les subvencions s’han fet correctament i també ha mostrat confiança en els treballadors de la Secretaria General de l’Esport. Igualment ha ofert la seva màxima col·laboració amb el jutge, i s’ha mostrat sorprès pel fet que si anteriorment el jutge havia requerit documentació sobre subvencions, aquest cop ho han fet amb un escorcoll i detencions.

Figueras apunbta al moment

Segons Figueras, l’escorcoll és pel moment polític que viu Catalunya, la “potència” de l’esport català i la seva trajectòria personal, des de fa 15 anys, com a polític sobiranista. “Que cadascú tregui les seves conclusions”, ha refermat.

Les defenses, sorpreses
Fonts properes a les defenses han explicat a l’ACN que estan sorpreses per aquesta operació policial que procedeix de la del maig del 2018 centrada en la Diputació de Barcelona i anomenada ‘Estela’. També s’han preguntat per què el jutge va canviar la Policia Nacional per la Guàrdia Civil com a policia judicial, i s’han mostrat convençudes que totes les subvencions s’han fet d’acord amb la llei, així com el nomenament de Fandos com a assessora de la Diputació, ja que es tracta de personal eventual i de confiança que està prestant el servei pel qual va ser contractada.
Fonts de la Diputació han explicat a l’ACN que la feina de Fandos no té res a veure amb la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, al contrari del que podia semblar en algunes converses telefòniques interceptades per la Guàrdia Civil.