A Lleida també s’hi juga, i amb encert, a Voleibol masculí

1 minut de lectura

En el número 22 de la Revista Fosbury vam parlar de moltes disciplines esportives que es practiquen a a província de Lleida. Lògicament no vam parlar de totes –seria impossible– però aquesta setmana volem destacar un equip que es va posar en contacte amb la Fosbury per explicar-nos el seu cas. L’únic club de voleibol masculí de la província i amb l’equip absolut a 1a Nacional. Un exemple de les coses ben fetes i amb il·lusió.

Parlem del Balàfia Vòlei Lleida equip que després de molts anys de treball va aconseguir recuperar el voleibol masculí a la capital del Segrià, sent a hores d’ara l’únic club masculí de tota la província. “Fa quatre anys que el vam crear, hereus de les reminiscències de clubs lleidatans que ens van donar moments tant gloriosos: Episcopal, Volley Lleida o Almacelles”. El club agafa el nom del barri de Balàfia, situat al nord de la ciutat de Lleida al costat del ferrocarril de la línia Lleida-Saragossa.

Actualment, el club ja té al voltant de 100 jugadors repartits en sis equips: escola de vòlei (aleví), infantil, cadet, juvenil, i dos sèniors (1a Catalana i 1a Nacional). Un ascens fulgurant ja que tot just van començar la temporada 2009-10 a Tercera Catalana, i ja han pujat a Nacional en la tercera fase d’ascens que han disputat. Com el tren que els passa ben a prop, van a tota màquina.

El Balàfia Vòlei premiat per l’ascens a 1a Nacional

Aquest dimecres, el Balàfia Vòlei Lleida serà un dels clubs distingit per la Generalitat de Catalunya per l’ascens a 1a Nacional, aconseguit després de guanyar la fase d’ascens disputada a Eivissa la temporada passada. El Balàfia serà un dels 180 esportistes o clubs reconeguts per la Secretaria General de l’Esport aquest dimecres al Teatre Ateneu de Tàrrega en una gala que reconeixerà els diferents èxits en competicions catalanes, estatals i internacionals.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valora aquesta distinció el president del club, Juan Campillos: “Els premis són els fruits que estem recollint després dels anys que portem amb una dinàmica de treball molt positiva, recuperant el voleibol masculí a Lleida i, sobretot, creant base, que en definitiva és el més important per a la supervivència del club, Els èxits del primer equip són els èxits de tot el club, perquè els nostres jugadors de la base tenen on emmirallar-se per tenir motivació per seguir jugant a voleibol”.