L’Europeu d’handbol trenca totes les travesses

2 minuts de lectura

Aquest dimecres hi havia una doble sessió intensa pels amants de l’handbol. La jornada que tancava la “Main Round” de l’Euro-2016 arribava amb 7 equips amb possibilitats de passar a semifinals, i quatre clares favorites totes elles depenent d’elles mateixes: França i Polònia, al Grup 1, i Dinamarca i Espanya, al Grup 2. Doncs bé, només Espanya es va salvar d’aquesta jornada “trenca-travesses”.

Els quatre equips semifinalistes. Foto: Sascha Klahn / Uros Hocevar

La màxima que destacàvem des del principi de que en un “europeu tots els partits són complicats” es va complir i van caure “tres cocos” de cop. Es podria dir que això aplana el camí d’Espanya cap a la medalla… però veient com ha anat el campionat queda clar que més val no fer pronòstics. Tot dependrà de l’estat de forma de l’equip de Manolo Cadenas, recordem-ho, amb sis catalans a les seves ordres.

Dia de pronòstics caiguts en dos actes

Primer acte: França i Dinamarca es desplomen

La jornada final de la “Main Round” va ser bastant surrealista i dramàtica per les seleccions que ja es veien a semifinals.

Teledeporte va emetre primer l’interesantíssim Dinamarca-Alemanya (Grup 2), amb els danesos com a favorits, tot i que ben avisats que la renovada selecció alemanya només havia perdut un partit i contra Espanya. Doncs el matx va ser dels que agraden a l’espectador, amb alternatives i grans dosis d’emoció. Finalment triomf dels alemanys contra una Dinamarca que segueix sense aconseguir aquell èxit que s’espera d’una selecció amb monstres com Hansen i Landin.

Pantalles_handbol
França i Karabatic, van acabar molt “desenfocats”

A falta de “carrussel” (el comentarista Urdiales també l’enyorava), els més “frikis” vam poder improvisar una doble pantalla gràcies a internet amb el França-Noruega (del Grup 1). D’aquesta manera vam poder veure en directe la gran sorpresa, ja que els “Expérts” van ensorrar-se davant la selecció que més alegria ha donat als aficionats. Ja els vam destacar com a revelació, però tothom pensava que els noruecs acabarien topant-se contra la crua realitat. Doncs res d’això. Curiosament només han perdut un punt contra la Macedònia de Kiril Lazarov i en un dia en que els macedonis no s’hi jugaven res!

Segon acte: L’amfitriona es queda sense medalla

En el segon acte Espanya i Polònia, dues de les tres grans favorites, depenien d’elles mateixes per passar a semifinals. Espanya va aconseguir el seu objectiu contra una Rússia que va presentar batalla (guanyava 11-12 al descans), però finalment va acabar cedint 25-23. Van destacar per sobre de la resta dos extrems catalans que havien –i sembla que compartiran– equip: Valero Rivera (11 gols) i Victor Tomàs (6).

Però de nou hi va haver una sorpresa i de les grosses. I és que ningú esperava la “pallissa” que va rebre Polònia contra Croàcia: 23 a 37! És cert que no es pot considerar Croàcia com una selecció menor, però havia perdut de 8 contra França i semblava que Polònia els derrotaria sense massa problemes. Però res d’això. Els balcànics veient que la derrota de França li donava possibilitats, van estar increïbles i van protagonitzar una golejada con que els va acabar donant el passi en un triple empat amb França i Polònia. Hi ha gent a Cracòvia que encara es frega els ulls i no s’ho creu.

I ara què?

Aquest divendres ens arriben les esperades, o més ben dit o “inesperades”, semifinals. Que cadascú faci els seus pronòstics. O no cal, gaudiu de l’espectacle handbol que és el que ha sortit guanyant de tot plegat. I diumenge a dos quarts de sis la gran final!

Semis

Els millors jugadors, gols i aturades de la “Main Round”

[youtube id=”dQNjb-uSW4U”]

[youtube id=”M1lyFcYqi9U”]

[youtube id=”aEVJUSn2Beg”]