L’esport no té edat límit

1 minut de lectura

Olga-Kotelko

Un atleta de 96 anys va competir als Campionats d’Espanya

Sovint es planteja la qüestió de quan un esportista s’ha de retirar. Ara fa poc en Xavi ha deixat el Barça als seus 35 anys, lluny d’una llegenda del futbol com Stanley Matthews que jugà a la selecció anglesa fins els 42 anys i a la Premier fins als 50 amb l’Stoke City. Al mateix club blaugrana, a la secció d’handbol, trobem el porter Saric (38 anys) o l’extrem islandès Sigurdsson (36 anys) rendint a un alt nivell. El ciclista Chris Horner, va guanyar la Volta a Espanya amb 42 anys o Jeannie Longo va ser campiona de França de contra-rellotge als 53. Karem Abdul Jabbar, Robert Parish i Moses Malone jugaren a la NBA amb més de 40 anys. I la tennista Kimiko Date, amb prop de 45 anys, continua dintre de les 100 primeres del rànquing mundial.

I en natació també hi ha casos espectaculars com Rowdy Gaines que amb més de 50 anys va fer 51.61 en els 100 m., o el britànic Roger Allsop que amb més de 70 anys va travessar els 40 km del Canal de la Mànega en menys de 18 hores… sense fer cap aturada.

I en atletisme un també queda ben sorprès ja que, per exemple, amb més de 40 anys el serbi Topic va saltar 2.28 m i el lituà Alekna va llançar el disc a 70.28 m, i amb més de 60 l’alemany Wolfgang Ritte saltà 4.32 m en perxa. I les dones no queden pas fora d’aquesta lluita contra el pas del temps i la jamaicana Merlene Ottey amb més de 50 anys va córrer en 11.67 els 100 m o l’alemanya Helga Miketa va córrer la marató amb 3:35.29 amb més de 70 anys.

Quin és el límit d’edat? Doncs no sembla haver-n’hi. Aquest cap de setmana s’han celebrat els Campionats d’Espanya a Alcobendas i allà el català Valentí Huch, hi ha fet diverses proves, amb un DNI que diu que és nascut l’any 1919. I aquesta dona que tenen a la foto del costat és la canadenca Olga Kotelko que s’atreveix a fer triple salt també amb més de 95 anys i té el rècord mundial amb 3.37 m. I va començar a fer atletisme als 77 anys. Com poden veure no hi ha límit ni per acabar… ni per començar.