Les notes del cap de setmana esportiu

3 minuts de lectura
Com cada dilluns fem un cop d’ull a les actuacions més destacades del cap de setmana esportiu.

En un inici d’octubre molt especial per a la gent de La Fosbury, prioritzem els projectes esportius grupals i una exhibició individual. Matrícula d’honor per als Special Olympics i mencions especials per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, FreeRomeva, Uni Girona i Grégory Verschuère.

Matrícula d’honor: Special Olympics

L’equip que fa possible una cita esportiva plena d’activitats lúdiques per acompanyar la competició ha aconseguit organitzar una edició de gran èxit a Andorra La Vella i La Seu d’Urgell. Prop de 1.500 atletes de 15 països diferents inscrits en 14 modalitats esportives (i un total de 3.000 persones participants) han sigut els grans protagonistes de la nova edició dels Jocs Special Olympics que no tornaran a celebrar-se fins d’aquí a quatre anys. Amb el lema viral a les xarxes “millor és qui ho intenta” han tornat a demostrar que l’esport és una eina d’inclusió imparable i han llançat un missatge per a tothom: que creixi l’autoconfiança, que tots els reptes es poden superar.

També han estat protagonistes…

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Després de 8 edicions del concurs de castells amb un mateix guanyador (castellers de Vilafranca) aquest 2018 la Vella ha tornat a guanyar el títol a la Tarraco Arena amb una actuació meravellosa que ha repartit l’eufòria en una plaça amb ganes de viure l’alternativa a una hegemonia construïda a còpia de castellassos. Els de Valls posen la cirereta a un any rodó amb tres castells impressionants. Especialment els dos que més puntuaven: el 4d9sf i el 2d8sf, tots dos descarregats, abans de confirmar el triomf amb el 3d10fm carregat. Amb Vilafranca al segon lloc i la jove de Tarragona completant el podi, la menció Fosbury imprescindible se’n va cap als Capgrossos: quarta posició, tres castells de 9, dos gammes extres i cap caiguda. Enhorabona Cugat i companyia!

FreeRomeva

El col·lectiu que es mobilitza constantment per reclamar la llibertat de tots els presos polítics i que centra l’atenció especialment en el lector i amic de La Fosbury Raül Romeva ha tornat a fer una convocatòria d’activisme esportiu omplint l’estany de Banyoles amb desenes de nedadors que aquest dissabte han participat en una nedada popular de 1.000 metres plena de casquets grocs. Tots ells han aprofitat la cita per fer una foto demanant la llibertat al bell mig de l’aigua abans d’escoltar les paraules de familiars, amics i companys de natació d’en Raül. Les aigües obertes compromeses amb els drets més fonamentals.

Uni Girona

Probablement no és l’objectiu més important de la temporada, però l’Uni Girona estrena mes d’octubre amb un nou títol al seu palmarès després de superar amb molta més comoditat de la prevista al Cadí La Seu a la final de la lliga catalana i revalidar el títol que ha alçat Rosó Buch. Les jugadores del conjunt gironí (un dels clubs Fosbury del nostre país) acostumen a aparèixer amb certa assiduïtat a aquesta secció, però els mèrits no paren d’arribar independentment de la renovació del projecte esportiu. Dimecres arriba el torn de la Supercopa i l’Spar Citylift té un altre repte important. La temporada 2018/2019, per fi, ja és en marxa.

Grégory Verschuère

El triatleta nord-català ha demostrat la seva bona condició física i la seva capacitat de resistència enduent-se una de les curses d’Ultra Trail que recorren bona part del nostre país, la 100 Miles Sud de France 2018 que trepitja la Catalunya Nord i Occitània. Grégory Verschuère ha estat el primer en completar el recorregut de 172 quilòmetres en una prova que ha comptat amb un total de 250 participants (800 si tenim en compte les altres dues distàncies de la prova). La cinquena edició de la cursa, doncs, té guanyador local. Verschuère ha hagut d’invertir més d’un dia sencer per completar el trajecte: 24 hores, 50 minuts i 34 segons. Exemple de persistència.

I qui s’endú la menció més especial és…

La família Fosbury creix i estem molt contents que aquest inici de mes hagi anat acompanyat de la millor notícia possible: el naixement d’en Quirze, que de ben segur que ben aviat engreixarà l’equip de tot l’altre esport i vés que no acabi sent partícip d’alguna cursa de nadons. L’Àlex i la Meri n’estan ben cofois i els volem donar l’enhorabona a ells i a tota la família. Benvingut al món, Quirze!

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!