Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura
Com cada dilluns fem un cop d’ull a les actuacions més destacades del cap de setmana esportiu.

En aquesta ocasió la matrícula d’honor se l’enduen els Badalona Dracs de futbol americà. Mencions destacades per a Jeroni Fajardo, Núria Vilarrubla, Ragna Debats i el RC Polo de Barcelona.

Matrícula d’honor: Badalona Dracs

Si fa una setmana ens fixàvem en l’hegemonia de les Barberà Rookies aquest cop hem de ressaltar l’extraordinari rol que juguen els dracs al futbol americà de casa nostra. Més enllà del debat constant en aquests darrers mesos sobre les seves instal·lacions, el cert és que esportivament no hi ha polèmica possible: els Dracs dominen el futbol americà masculí estatal i s’acaben d’endur la tercera lliga consecutiva. És un nou títol que sumen a la Copa d’Espanya i a la Copa Catalana per completar una temporada perfecta. Per guanyar la lliga van haver de remuntar 19 punts davant els Cobras de Múrcia. Dit i fet, i títol al sarró després d’una final fantàstica.

DeuCBWcWsAEbVDA

També han estat protagonistes..

Jeroni Fajardo

Quan al mundial de trial no guanya Toni Bou es dibuixa perfectament quin és el talent de l’esport català en aquesta disciplina més enllà del súper dominador de la darrera dècada. Un dels que sempre hi és i que està avesat a rondar els podis de les grans competicions és Jeroni Fajardo, que s’ha endut una de les dues victòries de Gas Gas (la marca gironina que estava penjant d’un fil abans del seu retorn al mundial) d’aquest cap de setmana al Japó. Feia 9 anys que el gironí Fajardo no guanyava una prova del mundial a l’aire lliure. Després de tres proves el mundial està liderat per Toni Bou amb 50 punts, dos més que Jeroni Fajardo i Jaime Bustos. Hi haurà lluita fins al final aquesta temporada?

DerB9y7XkAAF5mf

Núria Vilarrubla

Malgrat la decepció de no classificar-se per a la final d’un europeu que havia guanyat fa dos anys i en què va ser 4a el 2017, Núria Vilarrubla ha tornat a tastar el podi absolut contintental al costat de Miren Lazkano i Clara Olazábal. Un trio de joves talents que s’han penjat la medalla de bronze en la modalitat C-1 de piragüisme en aigües braves a l’europeu per equips i que demostren que el creixement d’aquest esport a Catalunya i el País Basc camí dels Jocs de Tòquio 2020 és un fet. En la cita individual Vilarrubla era de les més ràpides però es va saltar una porta amb una penalització impossible de remuntar.

DetUxn0XUAE6A23

Ragna Debats

Cada cap de setmana un corredor de muntanya del nostre país fa mèrits suficients per formar part d’aquesta secció. En aquesta ocasió repeteix presència Ragna Debats, que s’ha endut l’exigent Ultra Marató de Madeira després d’una victòria notable davant noms consagrats com Emelie Forsberg, a qui va superar per només 42 segons després de pràcticament 7 hores de cursa i 55 km, i Núria Picas, que va completar els llocs d’honor. Un nou triomf per a Debats que està completant un 2018 memorable i ja va camí de millorar els increïbles resultats de 2017. Una campiona del món que sembla viure el millor moment de la seva carrera esportiva.

DetQ5_sXkAAdBM_

RC Polo de Barcelona

15è títol de lliga per al club barceloní, que ha hagut de suar de valent aquest diumenge al migdia per resoldre la final a quatre en una final molt igualada davant el Júnior FC resolta als shoot outs després d’un empat a 2. Un nou trofeu a les vitrines d’un dels clubs de palmarès més extens de Catalunya que la temporada vinent es reforçarà amb el retorn de Xavi Lleonart després del seu pas d’èxit pel Bloemendaal holandès. Per cert, menció molt especial per al Júnior, capaç de col·locar els seus dos equips sèniors (masculí i femení) a les finals de la lliga en una temporada històrica que amplia els horitzons de l’hoquei herba al Vallès més enllà de Terrassa.

Dex7iBgWsAM9jA4