Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

Com cada dilluns a La Fosbury fem un repàs de les actuacions destacades del cap de setmana esportiu. La matrícula d’honor l’entreguem a Jorge Ureña després del meravellós rècord d’heptatló assolit tot just començada la temporada. Altres protagonistes destacats: Ludovic Fàbregas, Sílvia Mas i Paula Barceló, el CN Atlètic Barceloneta i Cristina Ferrer.

notes17

Matrícula d’honor: Jorge Ureña

L’atleta d’Onil ha començat el 2017 en un estat de forma sublim. En pista coberta ha assolit la marca mínima per anar a l’europeu de Belgrad del mes de març amb tanta solvència que ha batut el seu mateix rècord estatal assolint, simultàniament, la millor marca mundial de l’any. I alerta amb el registre. Ho ha aconseguit a Praga amb 6.249 punts. La seva marca anterior era de 6.076. Una autèntica animalada. Ureña ha assolit els següents registres: 60m – 6,91 / Llargada: 7,62 / Pes: 13,96 / Alçada: 2,04 / 60mt: 7,85 / Perxa: 5,00 / 1.000m: 2:40:06. Serà un ferm candidat al podi continental.

També han estat protagonistes…

Ludovic Fàbregas

El jugador nord-català va destacar a l’equip olímpic francès en la faceta defensiva. En el mundial que ha tornat a guanyar França, amb contundència, Fàbregas ha mostrat un pes creixent a la selecció bleu i ha tingut una efectivitat envejable en el llançament. Pilar indiscutbile d’un equip que continua acumulant títols malgrat haver introduït diversos canvis a la plantilla. Sense anar més lluny, era el debut del mateix Fàbregas en una cita mundialista. I quin senyor debut!

Sílvia Mas i Paula Barceló

La catalana Mas i la mallorquina Barceló han demostrat els darrers dies que són una de les parelles a seguir en la vela del nostre país. En una prova de la copa del món de vela, a Miami, han aconseguit pujar al podi de la competida classe 470. Mas i Barceló han aconseguit superar, per ben poc, l’embranzida de la parella olímpica formada per Cornudella i López. El 470 de vela, amb equips joves i ple de talent, opta a tenir un camí exitós cap a Tòquio 2020.

CN Atlètic Barceloneta

Apuntàvem a la prèvia que eren els favorits però que no ho tindrien fàcil. Les sensacions a la piscina, però, han estat dignes de l’equip que ha dominat amb mà de ferro el waterpolo estatal durant els darrers anys. De fet, han completat els millors partits de la temporada en tres victòries indiscutibles. També contra el Sabadell, a la final, on els vallesans no han estat capaços de plantar cara a un equip que sembla engreixat per afrontar amb plenes garanties el tram decisiu de la temporada.

Cristina Ferrer

La karateka eivissenca ha recuperat el seu millor nivell aquest cap de setmana a l’Obert de París. La prova, amb més de 1.000 participants, ha vist com Ferrer es penjava la medalla de bronze en kumite -55kg. La lluitadora balear no ha pogut defensar el títol assolit l’any passat a París però s’ha consolidat a l’elit mundial. Ferrer, que també s’ha penjat el bronze per equips, ha superat en el combat definitiu a la japonesa Sara Yamada.