Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

Matrícula d’Honor: Ivan Pastor

El regatista de Santa Pola ha completat un gran tram final de temporada en un any marcat per la decepció olímpica. A Rio, en la classe RS:X, es va quedar sense diploma tot i fer una gran remuntada al final. Ara Pastor s’acaba de proclamar campió del món de windsurf en una altra modalitat. Concretament, en el Raceboard, una disciplina en què els materials són lliures per als participants. En els darrers 5 dies ha aconseguit triomf rere triomf fins a superar amb solvència els altres 70 participants. De fet, és tricampió del món: també ha guanyat en categoria màster  i en format lleuger. És el 5è cop que es proclama campió del món de Raceboard.

Ivan Pastor

Excel·lent: Bàrbara Pla

La jugadora de Sant Cugat del Vallès ha estat clau en la classificació de la selecció espanyola per al mundial de rugby. Després d’un dur classificatori, s’ho jugaven tot a la final contra Escòcia. Van guanyar a l’anada per 5 a 10 i aquest cap de setmana han tornat a vèncer en la tornada per 15 a 10. Bitllet, doncs, per al campionat del món per segona vegada consecutiva. Pla, que ja va brillar als Jocs Olímpics de Rio, ha tornat a mostrar la seva velocitat en el joc. Va ser especialment decisiva en el partit disputat a terres escoceses.

imagen-sin-titulo

Notable: Martin Fourcade

No serà el darrer cop que sortirà a les notes del cap de setmana esportiu. Ni de bon tros, de fet. Fourcade és la gran estrella del biatló mundial dels darrers anys i no té intenció de baixar del pedestal. Ahir, en l’inici de la copa del món de biatló, va demostrar el seu talent amb un primer or en la prova de relleu simple mixt. Feia parella amb la francesa Dorin-Habert i no van tenir rival. Molta expectativa per veure què és capaç de fer d’ara en endavant a les proves individuals.

biathlon-relais-mixte-d-ostersund-martin-fourcade-deja-au-to_845139_516x343

Bé: Barcelona Búfals

No hi ha hagut sorpresa en el camí cap a la final de la Copa d’Espanya de futbol americà femení. Les Búfals de Barcelona no van donar opció a l’equip dels Dracs de Badalona i es van imposar per un contundent 6 a 32 al marcador. Alabert i Martín van anotar per partida doble per situar el marcador en un inicial 0 a 24 que ja va ser impossible de remuntar. Ara les esperen les grans favorites al títol, les rookies de Barberà. Veurem si aquest cop la sorpresa fa acte de presència.

dracs-bufals-copafem

Insuficient: Ricky Rubio

Fa unes quantes temporades que s’espera un salt de qualitat de Ricky Rubio. Després d’un estiu mogut, en què el seu nom ha sonat en rumors de traspassos, l’inici de temporada és decebedor. No només és que Minnesota estigui, un cop més, a la part baixa de la classificació. És que aquest any compta amb tres súper estrelles joves (Wiggins, Lavine, Towns) i un entrenador de prestigi (Thibodeau). En aquest context, Rubio està fent els pitjors números de la seva carrera. La seva incidència en el joc ha baixat i anota menys, ho fa amb pitjors percentatges, reparteix menys assistències i recupera menys pilotes que mai. Si no fa un canvi de xip, veurem si acaba la temporada als Wolves.

reu_20161122_014938880

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!