/

Les instal·lacions dels Jocs de Sochi abandonades només un any i mig després de l’esdeveniment

1 minut de lectura

A la Fosbury ja hem fet referència alguna vegada al dia després d’uns Jocs Olímpics. En general, i hi ha excepcions, quan passen uns anys de la cita les ciutats s’obliden de les construccions que van fer i aquestes es deterioren. Ho vam veure, per exemple, amb la galeria de fotos d’Atenes.

Avui us volem ensenyar en un vídeo com aquest procés pot passar en poc més d’un any centrant-nos en els darrers Jocs Olímpics d’hivern de Sochi. Des de la web americana Business Insider han entrat al que va ser la vila olímpica i les imatges parlen per sí soles. La veritat és que sobta veure com, després d’invertir 50.000 milions d’euros, Rússia ha deixat que s’arribi a aquesta situació.

Els apartaments han estat saquejats, les peces de metall arrancades i el panorama recorda més un espai de guerra que el d’uns Jocs. Abans dels Jocs certs sectors de la societat russa ja es van preguntat què passaria després de l’esdeveniment, i el temps els ha donat la resposta. Potser per això la zona olímpica se la coneix avui en dia com el museu de la corrupció.

Malauradament això no només ha passat amb els habitatges que van allotjar a esportistes, premsa i voluntaris, ja que l’estadi que va acollir la cerimònia d’obertura i clausura (i res més, sí, es va fer servir dues vegades), té ara mateix el sostre caigut i a mig desmuntar.

sochi stadium

Si us interessa el tema us convidem a visitar la web BlogSochi on el periodista Alexander Valov ensenya com la ciutat s’ha convertit en un espai fantasma i sense presència humana.