Les bitlles catalanes, protagonistes d’un videoclip L'esport tradicional és el fil conductor d'una cançó de La Terrasseta de Preixens

Aquesta setmana el grup de música La Terrasseta de Preixens ha publicat el videoclip oficial de la cançó Surt el Sol

Nascuts l’any 2008 a la terrasseta d’un bar de Preixens (Noguera), el grup de música català que ha fet ballar a milers de persones arreu del país amb els discos “El Gran Desgraciat” (2011), “Rapinyaires” (2013), “Candidatura” (2015) i “Tou” (2017) publica ara un videoclip amb un esport tradicional com a gran protagonista. Les bitlles catalanes són l’epicentre de “Surt el Sol”, la cançó que ha nascut per esdevenir la banda sonora de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Un tema festiu, alegre i ballable que vol exportar el potencial de la Segarra en un any molt especial per a Cervera i que tindrà visibilitat als cinemes del Circuit Urgellenc on des d’aquest cap de setmana i fins al proper 21 de març el videoclip de La Terrasseta de Preixens serà protagonista.

Sens dubte, el grup de música que acumula centenars de concerts a l’esquena era un perfil encertat per promocionar Cervera atès el seu èxit indiscutible a les comarques de la demarcació de Lleida. Si en parlem a La Fosbury, però, no és per la seva qualitat musical sinó pel protagonisme que dona el videoclip a l’esport: les bitlles catalanes són l’escenari d’un gran duel dramàtic entre els membres del grup (LTDP) i altres companys. Un cara a cara regit per l’esportivitat, per l’emoció… i per la bona punteria de pràcticament tots els participants.

Les bitlles catalanes compten amb una lliga catalana que enguany viu la seva vuitena edició amb clubs de bitlles (o de birles, en funció del territori d’origen) repartits en sis grups diferents que demostren el bon estat de salut d’aquest esport popular. Una disciplina en què l’èxit passa per una bona entesa de l’equip i per intentar tirar cinc de les sis bitlles al terra deixant-ne una dempeus per aconseguir la màxima competició possible. Una prèvia necessària si no coneixeu l’esport per gaudir plenament de l’emoció del videoclip:

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!