Lents de contacte intel·ligents, la revolució de l’esport?

1 minut de lectura
Sovint la realitat supera la ficció. Això és un fet. I en el món de l’esport hem vist uns quants exemples on els mateixos atletes han semblat venir d’un altre planeta. Les seves marques i actuacions ens han fet plantejar si érem davant una persona o un súper heroi.

Captura de pantalla 2017-11-06 a les 11.25.02

Qui no ha pensat en Flash al veure córrer a Usain Bolt? O a Black Panther quan LeBron James és sobre el parquet? I el caràcter de Ice Man amb la conducció de Kimi Raikkonen? Tres exemples de molts que ens poden venir al cap. Aquestes equivalències, però, només són un tast del que el futur ens pot portar. Els avenços tecnològics sembla que crearan més súper herois, i un dels camps on més evolucionat s’està és el de la visió a través de les lents de contacte intel·ligents.

Gràcies a les lents de contacte intel·ligents, podrem veure en la foscor, millorar la visió, captar imatges, gravar vídeos i compartir-los amb un simple parpelleig. També veure moviments, preveure paràboles, condicions ambientals en temps real… Un nou món en tots els àmbits, i també el de l’esport.

Captura de pantalla 2017-11-06 a les 11.25.18

De les ulleres adaptades a la pràctica esportiva a les lents de contacte

Així, laboratoris de tot el món estan treballant en prototips i registrant patents per fer les nostres vides molt més fàcils. Aquestes invencions se sumaran a les que en els darrers anys han implementat diferents marques comercials d’ulleres que han adaptat els seus models a les necessitats de corredors o ciclistes. Falta veure si el nou pas tecnològic permet avançar en la comunicació dels esportistes envers els seus aficionats i si les millores que puguin aportar les lents seran regulades per no afavorir uns esportistes per sobre els altres.

Una empresa de lents de contacte ens porta tots els detalls de les patents que hi ha actualment a nivell mundial amb aquesta infografia de lentilles biòniques. Amb ella podem veure quines empreses hi ha darrere d’aquestes investigacions i la tecnologia que estan aplicant perquè aquestes lents de contacte intel·ligents siguin aviat una realitat. Segur que en podrem trobar alguna d’elles en l’esport del futur que farà encara més petit el les històries futuristes i personatges fantàstics del cinema o televisió.

infografia-lentillas-inteligentes