La Triatló dels Pingüins, la prova esportiva més boja de l’any!

1 minut de lectura

Vols anar de franc al Festivern? Sortegem un pack amb una entrada, una samarreta i una bossa! Clica per participar!


Conta la llegenda que cada hivern uns valents s’ajuntaven al Pou Clar i competien per veure qui resistia més temps la gelor de les aigües del Clariano. Conten que aquells guerrers lluitaven i nadaven contra l’adversitat. Conten que molts eren els qui s’havien congelat en aquelles aigües gèlides, que no havien aconseguit superar la dura prova, però any rere any es repetia aquella peculiar gesta. Aquells que demostraven les seues habilitats eren rebuts amb clams i beuratges a la fortalesa Tavernícola. D’una vall a l’altra aclamaven els herois i celebraven un banquet i grans festes en homenatge a aquestes grans festivernades. Són moltes les històries que conten sobre el Festivern, i cadascuna roman immortal al pas dels anys. La festa de l’hivern, la més gran de tot l’any.”

Aquesta és la història que s’amaga darrera de la Triatló dels Pingüins, la prova “atlètica” per excel·lència de les festes i que enguany celebra la seva novena edició el 26 de desembre a les 11h al Pou Clar d’Ontinyent en el marc del Festivern. El Triatló consta de tres escenaris: natació, ciclisme i cursa. Tots els qui participen han de dur roba, calçat i bicicleta adequats per a l’entorn però amb una particularitat: per participar es obligatori disfressar-se de Pingüí. De fet, al marge dels premis generals, hi ha un quart i un cinquè premi destinat a guardonar la millor disfressa. I és més: tota persona que no vagi disfressada de pingüí no pot participar a la cursa. Així que alerta!

L’organització ha previst una participació màxima de 15 equips, formats per tres membres cadascun, i els tres equips guanyadors rebran cadascun quatre entrades per a Festivern i 50 euros per a consumicions en el festival. A més, l’equip amb millor disfressa rebrà tres entrades i 50 euros en consumicions. L’organització de l’acte corre a càrrec de l’Assemblea de Joves Meruts. Veure els vídeos des altres anys és un bon exercici per descobrir que esport i diversió poden anar de la mà!

p