Club Nàutic Ciutadella / Fotografia: Joan Martínez

La Plataforma Antifeixista de Menorca demana al CN Ciutadella que negui un espai a Vox

1 minut de lectura
El dissabte 23 de març el partit d’extrema dreta Vox té intenció de fer el seu primer acte públic a Menorca

Amb presència a l’illa des de fa uns mesos i amb una obertura fallida del seu propi local a Maó, la formació ultradretana comença la precampanya per a les eleccions espanyoles del 28 d’abril rebent una forta oposició per part de les entitats i moviments socials de Menorca. El Club Nàutic Ciutadella és l’indret escollit per Vox per fer el seu primer acte a l’illa, una presentació que es manté a l’agenda pel proper cap de setmana malgrat que la Plataforma Antifeixista de Menorca (PAM) ha demanat al Club que no cedeixi gratuïtament el seu espai a l’extrema dreta. Segons els antifeixistes, el CN Ciutadella, que compta amb més de 600 socis, ha respost que no suspendran l’acte i que al club “no entra amb ideologies i que seguiran endavant perquè es tracta d’un partit legal“.

Davant la negativa a suspendre l’acte, la PAM ha fet públic un escrit on denuncien la complicitat del Club Nàutic amb la presentació de Vox i on els insta a canviar de postura per “no esdevenir còmplices del naufragi mural que suposa l’extrema dreta“. Fa unes setmanes el CN Ciutadella va acollir un acte polític de la formació sobiranista Més per Menorca i l’espai és un indret habitual per a esdeveniments de tota mena al llarg del curs. Òbviament l’esport és un dels pesos pesants de l’entitat, amb seccions de vela, piragüisme o submarinisme que acostumen a assolir resultats destacats a les competicions illenques.

El context polític de creixement de l’extrema dreta al nostre país i arreu del món ha portat la societat civil a unir forces i fa unes setmanes va néixer la plataforma Menorca per la Convivència que organitza un acte (“Menorca diu no al racisme i la xenofòbia”) el divendres 22 de març al vespre a Maó, just el dia abans de la presentació prevista per Vox. La plataforma en defensa dels drets humans ha rebut el suport de més de 500 persones i diversos col·lectius des de mitjans de febrer. Els agents del món de l’esport menorquí, de moment, no s’han mullat amb aquesta proposta en defensa de la igualtat i els drets col·lectius.