La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia la Fosbury com a millor publicació digital

2 minuts de lectura

La 21a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, organitzada per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), juntament amb l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i, aquest any, també amb l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED), ha premiat la Fosbury com a millor publicació de l’any en categoria digital per la tasca feta a través del portal Fosbury.cat.

El jurat dels premis posa en valor l’objectiu “d’omplir un buit en el mercat mediàtic català amb informació esportiva que reverteixi el predomini del futbol envers la resta de disciplines esportives” i considera que Fosbury.cat omple aquesta demanda “amb una mirada heterodoxa que busca el matís i la diferència de cada un dels protagonistes i les seves històries“. La Fosbury pren el testimoni de la revista Opcions, guanyadora del guardó l’any 2020. Camacuc, el Diari de Girona i L’Eco de Sitges també han estat premiades com a millor publicació de 2021 en les categories de revista, premsa diària i premsa no diària.

Altres mitjans que han estat premiats enguany són Cavall Fort, Som Garrigues i Adolescents.cat, en la categoria de millor reportatge, així com El Temps de les Arts, El Periódico i la Revista Musical Catalana en la categoria de millor disseny editorial.

El jurat d’enguany està presidit per l’escriptor Carles Duarte com a president i està format per Germà Capdevila (president de l’APPEC), Carme Paltor (vicepresidenta de l’ACPC), Fèlix Noguera (director general d’El Periódico i president de l’ACED), Oriol Duran (secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat), Ignasi Genovès (director general de Difusió de la Generalitat), Vinyet Panyella (presidenta del CoNCA), Mònica Gallardo (assessora de Cultura a la Diputació de Barcelona), Carmina Ruiz (directora de Comunicació de l’ICUB), Eugeni Cabanes (periodista) i Quim Moreno (professor de l’Elisava).

És la segona vegada que la Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia la Fosbury. L’any 2015 el projecte periodístic de tot l’altre esport va rebre el guardó com a “millor nova publicació“.

Reivindicació del paper de les revistes i la premsa en català

Enguany, els organitzadors posen especial èmfasi en l’acte perquè consideren que “la Nit de les Revistes i la Premsa en Català especial rellevància i esdevé més necessària que mai, sobretot, en un context en què emergeix una preocupació generalitzada pel retrocés de l’ús social del català, tal com apunten diversos estudis recents. Per això, aquesta celebració ha de servir per reivindicar el paper de les revistes i la premsa que proporcionen un mapa comunicatiu en català ric, plural i divers i, així, contribueixen a fer possible una oferta mediàtica de qualitat en llengua catalana“.

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català se celebrarà aquest dimarts 30 de novembre a les 19:30h a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona.