La mossegada de Tyson a Holyfield: Bogeria sobre el ring

1 minut de lectura

És un dels moments més icònics de la historia de l’esport. La imatge la formen Mike Tyson, l’estrella mediàtica del boxa internacional de la dècada dels 90, i l’orella d’Evander Holyfield, el seu rival en el títol mundial dels pesos pesats en un combat celebrat el 28 de juny de 1997 al MGM Grand Garden Arena de Las Vegas.

Aquell dia Mike Tyson, amb una carrera plena de polèmiques (estada a la presó inclosa), va embogir sobre el ring fins al punt de mossegar l’orella de Holyfield. Les càmeres de televisió van captar perfectament com Tyson feia queixalada i, posteriorment, es va veure l’orella de Holyfield sagnant i sense un tros de la seva part superior.

FOTOTECA
FOTOTECA

L’acció de Tyson va posar fi a un combat que era la revenja d’un altre celebrat l’any anterior i que havia tingut com a campió a Holyfield. La reedició havia començat marcada per les provocacions d’aquest últim, que no parava de donar cops de cap a un Tyson que, enfurismat, va perdre el control amb repetides mossegades a l’orella del seu rival. L’àrbitre va acabar desqualificant a Tyson i el combat va finalitzar amb una batalla campal a sobre el ring entre membres dels equips dels dos púgils.

https://www.youtube.com/watch?v=7CCqyJFc-bM

Tancant ferides

Gairebé 20 anys després, la ferotge escena de la mossegada se segueix recordant malgrat que cada vegada es remarca menys el caràcter violent de l’episodi. Els dos protagonistes han tret ferro a l’assumpte i fins i tot han protagonitzat un curiós anunci en què Tyson visita a Holyfield a casa per retornar-li el tros d’orella que li va prendre.

https://www.youtube.com/watch?v=fYMzoTEloD0