L’ecommerce Alibaba es posa entre cella i cella fer arribar el rugbi a la Xina… i portar-hi el Campionat del Món!

Entrarà Asia a l’Olimp del rugbi? Potser hi som una mica més a prop, després de l’acord que el gegant xinès Alibaba va signar ahir amb la World  Rugby per desenvolupar el rugbi a la Xina amb l’objectiu final d’organitzar un dia a la Copa Mundial de Rugbi al país més poblat del món.

 

china rugby

Alibaba, a través de la seva divisió d’esports Alisports, donarà suport a un programa de base i competicions que té com a objectiu “desbloquejar el potencial de creixement de la nació més poblada del món”, segons van dir a la roda de premsa feta a Hong Kong. De fet, el  rugbi està experimentant un gran augment a Àsia, gràcies a la seva inclusió als Jocs Olímpics d’aquest any i la propera Copa del Món de 2019 al Japó.

“El rugbi és un joc emocionant amb molta feina en equip i hem reconegut els seus valors pel que fa a la formació del caràcter”, va dir el CEO d’Allisports Zhang Dazhong. Segons l’acord, Alisports retransmetrà en exclusiva el contingut del món de Rugbi a la Xina i treballarà en atreure i acollir grans esdeveniments de rugbi, amb l¡objectiu final posat en la Copa del Món.

Aquesta no és la primera vegada que Alibaba inverteix en esports. De fet té una participació del 38% dels actuals campions de futbol xinès i asiàtic, Guangzhou Evergrande i a través d’Alisports ha signat acords per transmetre els partits de futbol americà NFL a la Xina, és patrocinador del Mundial de Clubs de la FIFA, i té pactes la federació de boxa amateur i la FIBA.