La Copa d’Europa d’esquí alpí tanca temporada amb 4 proves a La Molina

L’estació catalana ha acollit aquesta setmana les finals de la Copa d’Europa, que han posat el punt i final a la segona competició més important del món de l’esquí alpí. Des de dimarts i fins dijous s’han disputat les proves de gegant i d’eslàlom, tant en categoria masculina com femenina, a la pista Estadi. Les quatre proves s’han pogut disputar amb normalitat malgrat la intensa nevada que ha caigut aquest dimecres al vespre a La Cerdanya, amb gruixos de fins a 40 centímetres de neu a La Molina.

Per segon any consecutiu els Pirineus han determinat els guanyadors de la general de la Copa d’Europa després de les finals de l’any passat a Grandvalira, esquiadors joves que tenen potencial suficient per destacar en proves de la copa del món. La noruega Maren Skjoeld, que ha dominat la temporada amb mà de ferro, s’ha endut l’eslàlom de La Molina i la general d’aquesta especialitat. Al gegant, es va imposar l’austríaca Ricarda Haaser.

Finals Copa Europa d’Esquí Alpí 2016 a La Molina dirxdir.

En categoria masculina el desenllaç de la Copa d’Europa ha estat emocionant i no s’ha decidit fins a la darrera prova. El noruec Bjoernar Neteland s’ha imposat en una lluita frec a frec amb l’austríac Christian Walder i finalment s’ha imposat a la general per només 2 punts de diferència. Walder, que partia amb el lideratge, ha provat de competir en disciplines que no li són favorables i ha acariciat el títol però l’ha acabat perdent després de no poder acabar l’eslàlom. Les victòries de La Molina se les han repartit el francès Buffet a l’eslàlom i el noruec Patricksson al gegant.

Mireia Gutiérrez, Joaquim Salarich i Àlex Puente entren al top30

Un dels punts forts de la competició d’aquests dies ha estat la nombrosa participació catalana a les finals de la Copa d’Europa, una cita en què no tots estan habituats a competir. Fins a 11 esquiadors de Catalunya i Andorra han disputat proves a La Molina, amb la «veterana» Mireia Gutiérrez com a millor classificada, després d’acabar l’eslàlom en la 21a plaça

L’andorrana ha reconegut a La Fosbury que no estava satisfeta amb la seva actuació: “he fallat en la línia des de dalt, he anat a contratemps durant tota la primera mànega i he arribat més cansada a meta del què preveia. A la segona mànega he traçat millor recorregut però he comès un parell d’errades. Però de tot se n’aprèn. Avui no he estat al meu nivell, com tota la temporada, en què m’he mostrat massa irregular. Per exemple, en Copa d’Europa, sempre he rondat les 15 primeres, però el meu objectiu era tornar a pujar al podi”. Mimi Gutiérrez encara té força proves per continuar millorant resultats i baixar punts FIS per a la temporada vinent.

En categoria masculina, l’osonenc Joaquim Salarich i l’aranès Àlex Puente també han aconseguit puntuar a l’eslàlom. L’esquiador de Malla, de 22 anys i especialista en aquesta disciplina, ha entrat al top30 de la Copa d’Europa per tercera vegada aquesta temporada, la primera en què ha competit amb regularitat (10 proves) en aquesta competició.

Joaquim Salarich a La Molina

Joaquim Salarich a La Molina / dirxdir

Salarich s’havia mostrat ambiciós a la prèvia, aspirant a aconseguir un top15. Finalment, després de cometre algunes errades en la segona mànega ha acabat 27è, però a poc més d’un segon del top 10, demostrant que té talent per continuar progressant la temporada vinent. Salarich ha fet balanç de temporada per a La Fosbury: “a principi de temporada em va costar agafar ritme i m’ha faltat sort per aconseguir grans resultats, però he pogut puntuar en Copa d’Europa i la valoració global necessàriament és positiva. Encara hi ha marge de millora“.

Àlex Puente ha puntuat per primera vegada a la seva carrera a la Copa d’Europa amb el 30è lloc final a l’eslàlom, un excel·lent resultat tenint en compte que tot just era la segona prova que disputava a la competició europea.

Àlex Puente disputant l'eslàlom

Àlex Puente disputant l’eslàlom / dirxdir

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!