Jordy Nelson: un granger que treballa 12 hores al dia i que juga a la NFL

2 minuts de lectura

i

Ara que ha començat la temporada de la NFL no està de més fer un repàs de les vacances d’un jugador de la lliga americana. Parlem de Jordy Nelson. Nascut el 1985 i jugador dels Green Bay Packers, els analistes destaquen que aspira a ser un dels millors receptors en un futur proper. Ho sigui o no, el seu compte corrent diu que fa un any va signar un contracte de 39 milions de dòlars a repartir en quatre anys, senyal del potencial que se li veu. Podríem pensar, vist això, que les vacances les va passar a una illa paradisíaca, a un iot o un resort de luxe. Però no, res més lluny de la realitat. Va estar treballant 12 hores al dia a la granja familiar.

Fill d’Alan i Kim Nelson, dos grangers de Riley, Kansas, durant cinc o sis setmanes cada any condueix un tractor recol·lector per segar blat, de vegades durant 12 hores al dia, o cuida el ramat de 1.000 vaques, el que explica que és la seva tasca preferida. De fet, amb només 12 anys, Nelson conduïa tractors i sortia a la carretera abans de tenir una llicència de conduir. “Probablement m’identifico més com a agricultor que com a jugador de futbol”, diu. “Aquí, jo només sóc el noi de granja que sempre han conegut.”

ESPN
ESPN

De l’experiència al camp n’ha tret algunes reflexions interessants:

“L’agricultura et dóna un munt de responsabilitats i t’ensenya a treballar dur. Quan ets nen a una granja fas el que et manen i ho intentes fer el millor possible. Puc dir honestament que aquests llargs dies m’han preparat pel camp d’entrenament”

“A la vida primer és la disciplina. Créixer en una granja familiar, d’on surten els ingressos i on ens recolzem entre tots per tirar endavant. També per fer la feina dura. Aquesta connexió que teixim com a família, estant tots junts, ajudant-nos, crec que era molt bona”

Si voleu escoltar-lo explicar com ser granger l’ha ajudat us recomanem veure aquest petit reportatge de The 700 Club.

Jordy Nelson, però, no és el primer esportista famós granger. Larry Bird va ser pioner. Que fos un dels més  jugadors de bàsquet més famosos del món i una figura i déu a Boston, no li impedia segar la gespa i anava a treballar a la granja de la seva família, a Indiana, cada estiu. Anys després Bird es va trencar, literalment, l’esquena fent aquest tipus de treball.

Sigui com sigui aquest entrenament sembla no haver-lo ajudat a una temporada exitosa. En un partit de pretemporada contra els Pittsburgh Steelers, Nelson va atrapar una passada de vuit iardes d’Aaron Rodgers, però després va caure a la gespa. Va sortir coixejant amb una aparent lesió al genoll i no va tornar al terreny de joc. Una ressonància magnètica posterior va ensenyar que s’havia esquinçat el lligament creuat del genoll dret i estarà inactiu durant la resta de la temporada 2015.

 

 

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!