Els nostres paralímpics (Dia 11): Elena Congost, campiona de la marató!

Atletisme: doble podi final!

La darrera jornada dels Jocs de Rio de Janeiro ha acabat amb dos podis més per als nostres paralímpics. Hi havia quatre atletes participants i tots ho feien a la marató.

Elena Congost ha tocat el cel. Subcampiona mundial i paralímpica, s’ha proclamat per fi campiona. Ho ha aconseguit a la prova que ha estat preparant fins al més mínim detall en els darrers mesos, la marató de la categoria T12, amb un registre sensacional: 3:01:43, millor marca personal de la seva carrera. La superioritat de la vigatana ha estat enorme: ha trencat la cursa a mig recorregut i ha agafat un avantatge impossible de recuperar per a les seves rivals. De fet, la segona, la japonesa Michishita, ha entrat a més de 5 minuts de Congost.

cspxo2hwgaavrnb

També ha pujat al podi el castellonenc Abderrahman Ait Khamouch, en aquest cas a la categoria T46. Khamouch ha guanyat la plata amb la millor marca de la temporada. Els 2:37:01 a la línia de meta li permeten mantenir l’èxit assolit a Londres. Doble subcampió paralímpic i campió mundial. Un palmarès envejable.

També han competit Jordi Madera a la categoria T54, en què ha aconseguit diploma (8è, 1:30:12). Mari Carmen Paredes, de la seva banda, ha hagut d’abandonar. En tot cas, les medalles de Congost i Khamouch són la darrera alegria dels nostres paralímpics a Rio de Janeiro. Han estat els darrers a competir en uns Jocs que van començar el 5 d’agost i que s’acaben el 18 de setembre.