L’esport paralímpic estrena el seu primer videojoc

1 minut de lectura
Quan falten 500 dies per a l’inici dels Jocs Paralímpics de Tòquio, el Comitè Paralímpic Internacional ha anunciat el llançament del seu primer videojoc oficial.

La iniciativa del Comitè és una aposta innovadora amb l’objectiu d’augmentar la popularitat de l’esport paralímpic arreu del món, formant part d’una estratègia més àmplia per apropar el tercer esdeveniment esportiu més gran del món (després dels Jocs Olímpics i de la Copa del Món de futbol) al públic més jove. D’aquesta manera, “The Pegasus Dream Tour” és una proposta pionera per posar en valor els esportistes paralímpics.

Creat per JP Games, la proposta és un joc de rol esportiu en què els jugadors participen en uns Jocs Paralímpics virtuals que es disputen a “Pegasus City”. En aquest món alternatiu, uns jugadors molt especials van descobrint les seves habilitats úniques i els poders extra que els portaran a ser cada cop més potents. Els personatges són esportistes amb alguna discapacitat, però alhora ens remeten a personatges màgics amb característiques singulars en el color de pell o en les ales que els acompanyen.

Andrew Parsons, president de l’IPC, ha explicat les motivacions per crear aquest videojoc:

“En la prèvia dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, estem ansiosos per explorar formes innovadores d’interactuar amb un públic nou i més jove d’arreu del món. Creiem que aquest joc ajudarà a augmentar l’interès en els Jocs Paralímpics i facilitarà que la gent d’arreu del món gaudeixi i experimenti l’ambient càlid, la passió i l’emoció de l’esdeveniment. L’esport en els Jocs Paralímpics és excepcional i ajuda a transformar les actituds cap a les persones amb discapacitat com no ho pot fer cap altre esdeveniment. Estic molt emocionat de veure i jugar a aquest joc, i veure com es representen les habilitats extraordinàries dels atletes paralímpics”.

Els fabricants estan treballant per tal que el videojoc acabi sent accessible des de diverses plataformes, inclosos els telèfons mòbils. Hajime Tabata, el responsable de JP Games, considera que mesures com aquestes seran decisives per al futur dels Jocs:

“Amb aquest videojoc volem contribuir al creixement dels Jocs Paralímpics de cara al futur, no només com a esdeveniment esportiu, sinó també com a entreteniment, amb continguts que esperem que tinguin un pes important en el futur. No es tracta d’un videojoc ordinari sobre esports. JP Games representarà plenament les meravelles que són exclusives dels esports paralímpics en aquest nou joc de rol, un gènere en què som referents”.