Dia 12: Jornada final amb regust amarg

1 minut de lectura
L’última jornada de la cita paralímpica a Tòquio 2020 conclou sense medalles.

El darrer dia de competició a Tòquio 2020 ha sigut una jornada lleugerament amarga per als esportistes del nostre país. Jordi Ruiz i Óscar Onrubia s’han quedat sense podi. Mari Carmen Paredes i Lorenzo Sánchez, sense diploma.

El partit pel tercer lloc del campionat masculí de bàsquet en cadira de rodes ha sigut una de les darreres competicions dels Jocs. L’equip espanyol, un cop més amb Jordi Ruiz com a peça clau i amb minuts també per al jove Onrubia, ha plantat cara als campions del món, una selecció britànica que malgrat haver cedit per sorpresa davant el Japó a les semifinals, ràpidament ha demostrat el seu talent i especialment l’encert dels seus jugadors des de la mitja distància. Després d’un primer temps molt igualat (30-28), els britànics han trencat el partit al tercer quart i la reacció final de l’equip espanyol no ha sigut suficient. 68 a 58 al marcador i la sensació que aquest equip, liderat entre altres per un Jordi Ruiz desencertat (8 punts), tenia al seu abast una medalla a Tòquio.

Unes hores abans d’aquest duel ha entrat en competició la veterana Mari Carmen Paredes acompanyada a la marató T12 pel seu guia i marit Lorenzo Sánchez. L’extremenya de naixement i catalana d’adopció lluitava al Japó per refer-se de l’abandonament sofert a Rio 2016 quan lluitava per les medalles. La corredora de 58 anys aquest cop sí que ha complert amb l’objectiu de creuar la meta, tot i que malauradament ho ha fet en novena posició, fora de les places de diploma, amb un temps final de 3:37:44 força llunyà de les seves millors marques. Sigui com sigui, Paredes i Sánchez tenen l’honor de poder dir que han sigut els darrers esportistes en competir a l’Estadi Olímpic de Tòquio als Jocs d’aquest estiu.

Mapamundi de les medalles als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 per estats