Dia 11: Iván José Cano, subcampió paralímpic

1 minut de lectura
La penúltima jornada de la cita paralímpica a Tòquio 2020 se salda amb una nova medalla.

El darrer cap de setmana dels Jocs Paralímpics compta amb un programa competitiu ja força reduït. De fet, després de dies i dies amb una àmplia participació d’esportistes del nostre país, aquest dissabte l’únic en entrar en escena ha sigut Iván José Cano Blanco. I el resultat ha sigut excel·lent.

L’atleta alacantí ha competit a l’exigent final del salt de llargada en categoria T13, amb diversos candidats a medalla que es mouen per registres força similars. Orkan Aslanov, d’Azerbaidjan, ha sigut el clar dominador de la competició amb quatre salts per sobre les set metres i aconseguint una nova marca persona i rècord del seu país amb un millor intent de 7.36 metres. Després d’Aslanov la batalla per la medalla de plata ha sigut força més intensa, però resolta des del primer salt per a Ivan José Cano, que ha igualat la seva millor marca amb un primer intent de 7.04 metres que l’ha catapultat cap a la segona posició per davant del nord-americà Jean-Paul (6.93) i el britànic Skinner (6.91).

La medalla de Cano podria no ser l’última a Tòquio 2020, atès que en la darrera jornada de competició encara hi haurà opcions de podi amb Mari Carmen Paredes a la marató T12 i també amb Jordi Ruiz i Óscar Onrubia en bàsquet en cadira de rodes, en què aspiren a penjar-se la medalla de bronze.

Mapamundi de les medalles als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 per estats