Puigdemont rep als esportistes del Principat que (possiblement) participaran als Jocs Olímpics i Paralímpics

2 minuts de lectura

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va rebre aquest dilluns als esportistes catalans que s’han classificat per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio de Janeiro i, curiosament, a alguns que encara no tenen la plaça assegurada. El cap del Govern del Principatels va desitjar “molt d’èxits” en aquest proper esdeveniment esportiu, i els va recordat que “sou un referent per a molta gent, de superació, de bona praxi, de feina ben feta que té resultats, de què no hi ha res senzill, i que l’èxit s’ha de mantenir sempre, perquè no n’hi ha prou d’arribar-hi, sinó que s’ha de cultivar, s’ha d’anar mantenint i incrementar”.

Un centenar d’esportistes, acompanyats d’entrenadors i presidents de federacions, van assistit a aquesta recepció, en la qual també van participat el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

Foto de grup

Puigdemont va posar en relleu que aquesta condició de referent dels esportistes “ens ajuda a ser un país millor, a fer una societat molt més convivencial i cohesionada, amb molts més elements de fortaleses interiors per superar etapes difícils, dures, com les que hem viscut i vivim encara”. Perquè, va explicar el president, “quan algú que passa dificultats o té molts problemes veu gent com vosaltres que també ha passat dificultats, fa un esforç i intenta sortir-se’n i superar-ho. L’ajuda és col·lectiva”.

L’esport, una eina per formar i educar

El president va expressar també durant la seva intervenció “l’agraïment als nostres avantpassats que, amb condicions molt més difícils que les nostres, van decidir que l’esport seria una bona eina per formar, per educar, i, per tant, per tenir una societat millor”. I es va congratular que aquests valors esportius siguin ben presents i que “Catalunya pugi presentar unes dades en compromís d’esport i valors, des de l’esport de base fins a esports més minoritaris, dels quals ens podem sentir orgullosos”, i que signifiquen “l’èxit de l’esforç personal”.

Per la seva banda, el secretari d’Esports, Gerard Figueras, va destacar que els catalans seleccionats representen el 50% dels esportistes dels equips espanyols, el que va assegurar que no és producte de l’atzar, sinó de l’esforç i talent dels esportistes i el sistema, reconegut al voltant del món i “una estructura d’Estat que cal preservar“.

La Fosbury en paper pels Jocs Olímpics

Us recordem que si voleu tenir tota la informació relativa als Jocs, des de la Fosbury editarem dos productes periodístics (120 pàgines per número) per degustar tranquil·lament a casa i superar el ritme frenètic de la competició: La Guia dels Jocs Olímpics 2016, un producte per analitzar a fons tots els esports del programa olímpic de Rio, amb un recull d’estrelles, promeses, medaller, anècdotes i les claus per entendre cada esport, i un recull d’Històries Olímpiques, històries humanes, de superació, d’èxit, de trampes que traçaran un recorregut per totes les edicions dels Jocs Moderns, des d’Atenes 1896 fins a Londres 2012. Participa al Verkami i aconsegueix els exemplars a un preu reduït!

Els Jocs Olímpics d’Estiu se celebraran del 5 al 21 d’agost, i els Jocs Paralímpics del 7 al 18 de setembre, tots dos a Rio de Janeiro.