Els nostres olímpics (Dia 14 – La prèvia)

2 minuts de lectura

13:00h – Jesús Ángel García Bragado
Atletisme: 50 km marxa

El veterà marxador de 46 anys farà història pels carrers de Rio en la prova dels 50 km marxa perquè, amb la seva setena participació olímpica, es convertirà en l’esportista espanyol amb més presències als Jocs de la història.

JA García Bragado

14:o7h – Saül Craviotto
Piragüisme en aigües tranquil·les: K1 200m

Sense temps per pair la medalla d’or aconseguida a la categoria K2 200m amb el seu company Cristian Toro, Saül Craviotto tornarà a la piragua per disputar la modalitat individual del K1 200m. Sense pressió, el lleidatà intentarà classificar-se per una nova final on lluitar pel podi.

Saul Craviotto

15:16h – Taimuraz Friev
Lluita lliure 74 kg

Aquest lluitador procedent d’Ossètia (Rússia) ja fa quatre anys que va arribar a Catalunya per trobar una feina i un futur millor. Portava ja la passió per la lluita i això el va fer entrar al Club de Lluita Olímpica La Mina. A Rio serà l’únic representant de l’equip espanyol de lluita. No sembla favorit a medalla però tampoc es pot descartar cap sorpresa. Debutarà lluitant contra el cubà Liván López i, si guanya, haurà de tornar a competir al cap de pocs minuts, al voltant de les quatre de la tarda. En una competició molt àgil, abans de les cinc de la tarda ja sabrem si a la nit lluitarà per les medalles.

Taimuraz Friev

19:10h – Selecció espanyola de waterpolo femení
Espanya-Austràlia

Clara Espar, Marta Bach i companyia tancaran la seva participació a Rio amb el partit pel 5è i el 6è lloc contra Austràlia. L’objectiu de repetir medalla no s’ha pogut assolir però la cinquena plaça és un petit repte per acabar amb bon regust.

Roser Tarragó

19:30h – Raquel González i Bea Pascual
Atletisme: 20 km marxa

La mataronina i la de Viladecans afronten la seva prova als Jocs Olímpics amb molta ambició i ganes de competir amb el grup capdavanter fins al final. Bea Pascual ha encadenat dos diplomes consecutius (6a a Pequín, 8a a Londres) i acostuma a rendir molt bé en les grans cites internacionals. Raquel González, molt més jove, debuta amb l’esperança de lluitar pel top 10 i avançar posicions fins que les cames li diguin prou: és un talent de la marxa que al mundial de Pequín va començar a despuntar amb un 14è lloc.

pascual

20:30h – Selecció espanyola de bàsquet masculí
Espanya-EUA

Fa quatre anys, a Londres, l’equip liderat per Pau Gasol va aconseguir posar contra les cordes a la potent selecció nord-americana de bàsquet en la final del torneig. Aquests vegada es tornen a trobar però a les semifinals. Sembla impossible guanyar a les estrelles de l’NBA, a més Gasol serà dubte fins l’últim moment per lesió, però i si…?

EUA Espanya

20:30h – Ludovic Fàbregas
Handbol: França-Alemanya

El jugador de Banyuls de la Marenda integrant de la selecció francesa d’handbol, Ludovic Fàbregas, intentarà passar a la final del torneig amb el combinat gal. Per fer-ho hauran de guanyar a la potent selecció alemanya, però en handbol els francesos solen ser favorits.

Ludovic Fabregas