Ningú es va atrevir a eliminar Jason Kenny

2 minuts de lectura

La Gran Bretanya ha tornat a dominar amb mà de ferro el velòdrom: 6 ors de 10 possibles, 2 rècords del món, un rècord olímpic i presència a tots els podis excepte un, el de velocitat per equips femení, en què no havia aconseguit la classificació olímpica. A Rio 2016 hem viscut la darrera medalla de Bradley Wiggins, l’home que ja és el ciclista més llorejat de la història olímpica i que s’ha acomiadat amb una exhibició a la persecució per equips i una celebració al podi que algú probablement pensarà que no s’escau a la seva condició de “Sir”.

També hem seguit amb admiració la nova exhibició de Laura Trott, que com ja va fer a Londres, s’ha proclamat bicampiona olímpica amb una increïble actuació a l’Òmnium, en què va ser 2-1-1-2-1 en les 5 primeres proves abans de controlar perfectament la prova de puntuació. I hem recuperat la millor Rebecca James (dues plates) després que la gal·lesa hagi superat una lesió gravíssima al genoll i un càncer. I Mark Cavendish… bé, va tornar a pujar al podi (òmnium) amb males arts. Fixeu-vos com gira el cap abans de topar amb el ciclista sud-coreà:

Però el britànic més llorejat del velòdrom de Rio és Jason Kenny, parella de Laura Trott i campió olímpic a Pequín 2008, bicampió a Londres 2012 i tricampió a Rio 2016. Acumula 6 ors i 1 plata i ja persegueix de prop les fites de Wiggins i Chris Hoy. Kenny és un velocista de cap a peus que després de vèncer a la prova de velocitat individual i de velocitat per equips, afrontava el Keirin, la darrera prova del programa olímpic del ciclisme en pista, com a clar favorit. El Keirin és una prova en què els ciclistes fan unes quantes voltes darrera una moto sense poder superar-la en cap moment fins que s’aparta de la pista a falta de 3 voltes pel final.

Jason Kenny i Azizulhasni Awang, però, van cometre una irregularitat en atrapar la moto abans que abandonés la pista i la pistola dels jutges va decretar la suspensió de la cursa. El velòdrom es va omplir de nervis veient la repetició: segons el reglament, el britànic i el ciclista de Malàisia haurien d’haver estat desqualificats.

CqBAS1mWAAEXqhZ

Però els jutges no es van atrevir a deixar la competició sense l’home que podia sumar el seu tercer or olímpic i al cap de 15 minuts d’espera van decidir reprendre la cursa sense cap desqualificació. Una decisió insòlita que es va tornar a repetir minuts després ja que l’alemany Eilers va repetir exactament la mateixa acció i, òbviament, mantenint el criteri, tampoc va ser desqualificat.

A la tercera va anar la vençuda i Jason Kenny va vèncer el Keirin masculí, un or que va arribar després d’evitar una desqualificació clara: ningú es va atrevir a eliminar la gran estrella del velòdrom.