Els Jocs Olímpics es disputaran el 2021

1 minut de lectura
Aquest any no hi haurà ni Jocs Olímpics ni Paralímpics. La cita de 2020 es disputarà el 2021.

Després d’unes setmanes d’incerteses i d’uns darrers dies especialment intensos amb moviments de federacions esportives, comitès olímpics nacionals i esportistes demanant l’ajornament, finalment aquest dimarts el Comitè Olímpic Internacional ha anunciat que aquest any no es disputaran els Jocs. La gran cita de tot l’altre esport és un nou gran esdeveniment marcat pels efectes del coronavirus.

En un comunicat, el COI assegura que ha arribat a un acord amb el govern del Japó per celebrar els Jocs previstos aquest estiu “passat el 2020 però no més lluny que l’estiu de 2021”. D’aquesta manera, l’olimpisme i el país nipó buscaran ara les millors dates on poder encabir una cita que mou 10.000 esportistes procedents d’arreu del món i que necessàriament condiciona la majoria de calendaris esportius internacionals. El més lògic seria traslladar els Jocs a l’estiu de 2021. D’aquesta manera, es trenca per primera vegada a la història la clàssica olimpíada de quatre anys, un cicle que sempre s’havia respectat i que fins i tot es podia entendre com a vigent en els casos en què els Jocs Olímpics es va acabar cancel·lant per culpa de la segona guerra mundial (1940 i 1944).

El món de l’olimpisme entra en un nou paradigma que ens portarà a viure els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020 (es manté aquesta nomenclatura oficial) l’any 2021, a l’estil dels darrers Jocs Mediterranis però aquest cop amb una causa global que està fent trontollar tot l’esport del planeta. El COI i el govern japonès han pres aquesta decisió després d’escoltar les paraules del director general de la OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que aquest dilluns ha assegurat que la pandèmia està accelerant i que amb més de 375.000 casos no hi ha previsió de frenar-la a curt termini. El COI assegura que d’aquesta manera salvaguarden la salut dels esportistes participants i de tots els membres de la comunitat olímpica i paralímpica.

L’organització olímpica també confia que els Jocs es mantinguin com una flama d’esperança, com una llum al final del túnel perquè el món tingui la convicció que la crisi actual acabarà quedant enrere. Per aquest motiu la flama olímpica restarà viva al Japó fins l’arribada dels Jocs.