Andorra també és olímpica

1 minut de lectura

Els esportistes olímpics dels Països Catalans competiran a Rio representant tres delegacions: l’espanyola, la francesa i l’andorrana. Els de l’equip espanyol els coneixem més o menys bé, els de Catalunya Nord poquet (Ludovic Fabregas, Camille Lacourt…) i els andorrans gens ni mica. Però Andorra, tot i les seves àmplies limitacions, és també un dels més de 200 països que desfilaran a la cerimònia inaugural a Maracaná.

Tot i destacar més en els Jocs Olímpics d’Hivern, Andorra és present als Jocs estivals des de Montreal 1976. El país andorrà es beneficia de les invitacions que el COI reserva a les delegacions més petites i febles per tal que també tinguin la seva participació als Jocs.

Pol Moya, un dels andorrans olímpics a Rio
Pol Moya, un dels andorrans olímpics a Rio

A Rio la representació andorrana serà com a mínim de tres atletes. Diem com a mínim perquè aquests tres són els classificats fins al moment. Es tracta de Laura Sallés, judoka de 30 anys que competirà en la categoria de -63 kg; Esther Barrugués, tiradora de 36 anys que participarà en la prova de carrabina de 10 metres de tir olímpic; i Pol Moya, jove atleta de 19 anys que té una plaça pels 800 metres i que té un futur prometedor. Els tres competiran a Rio gràcies a ‘wild cards’ destinades a Andorra. L’equip andorrà es pot ampliar encara si es confirmen les altres dues ‘wild cards’ demanades a la Federació Internacional de Natació perquè puguin ser també a Rio els nedadors Pol Arias i Mònica Ramírez.

Siguin finalment tres o cinc els representants, segur que no superen l’equip que fa quatre anys es va desplaçar a Londres, format per sis esportistes. Entre aquests va destacar el judoka Daniel García, que després de vèncer al paraguaià Acevedo en la categoria de -66 kg va caure contra el basc Sugoi Uriarte als vuitens de final. També és remarcable la participació a Londres del veterà tirador Joan Tomàs, que amb 61 va disputar els seus cinquens Jocs després d’haver debutat en la primera participació andorrana a Montreal 1976. La seva presència va contrastar amb la de la jove Cristina Llovera, que amb només 15 anys va formar part de la prova dels 100 metres llisos.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!