31 de juliol – 5 cites estel·lars dels Jocs

2 minuts de lectura
Els Jocs Olímpics ja estan en marxa i cada dia us proposem cinc competicions interessants per seguir atentament.

Propostes per al 31 de juliol:

1. Natació – 100 metres papallona (03:30h)

L’enfrontament entre Kristof Milak i Caeleb Dressel es preveia des de fa mesos i cap dels dos ha decebut a Tòquio. Dos dels millors nedadors del món, en plena forma, s’enfronten cara a cara en uns 100 papallona en què saltaran espurnes. Dressel té al seu abast la seva plusmarca mundial i l’hongarès arriba carregat d’energia després de ser incapaç de batre el rècord del 200 papallona i viure un or olímpic pràcticament com una derrota. Si Dressel mostra senyals de debilitat ningú dubta que Milak ho donarà tot per passar-li la mà per la cara.

2. Natació – 800 metres lliures (03:46h)

La magnífica Katie Ledecky tanca la seva participació olímpica amb una oportunitat per guanyar el seu segon or a Tòquio 2020 i convertir-se d’aquesta manera en la nedadora amb més títols olímpics de la història dels Jocs en proves individuals de natació. Per un esport amb tanta història, sens dubte, aquest és un repte majúscul. Per a més diversió entre els aficionats, una de les seves rivals torna a ser Ariarne Titmus, que a priori aquí ho té més difícil per sorprendre-la.

3. Atletisme – Final dels 100 metres llisos (14:50h la final / Semifinals a les 12:15h)

El segon dia d’atletisme conclourà amb una final molt esperada per tothom atès que es tracta de la prova reina de la velocitat. Jamaica arriba amb una rejovenida Shelly-Ann Fraser-Pryce convertida en la favorita a l’or, ben acompanyada a Jamaica per Elaine Thompson i una Shericka Jackson que també aspiren a tot. Des de Costa d’Ivori Marie-Josee Ta Lou arriba en plena forma amb un sensacional 10.78 a primera ronda. La nigeriana Blessing Okagbare, si enganxa el dia bo, és rapidíssima. Suïssa té dues cartes clarament outsiders en la lluita pel podi i els EUA… Bé, han deixat la gran estrella a casa per fumar marihuana i el seu equip a Tòquio 2020 és força més fluix de l’habitual. El més normal aquest 31 de juliol és que no tastin el podi.

4. Judo – Torneig mixt (eliminatòries a partir de les 04:00h / Finals a les 10:00h)

El darrer dia de competició al tatami servirà per estrenar una nova modalitat d’esport mixt que promet regalar-nos emocions fortes. Després que el Japó hagi batut el rècord històric de medalles d’or en aquesta disciplina amb nou títols, arriba el torn de la prova mixta per oferir-nos un comiat de luxe. Tres homes i tres dones competeixen per l’equip en sis categories de pes diferents en combats directes amb la selecció rival. Quadre d’eliminatòries clàssic, doncs, en què si tota l’emoció del judo augmenta considerablement en combats que poden ser decisius per la medalla d’un país. Per motius obvis el Japó és la selecció a batre, però equips com França o Rússia, que han demostrat tenir múltiples contendents aquests dies, també hi poden dir la seva.

5. Triatló – Prova mixta (00:30h)

No sortim de l’esport mixt per viure una altra estrena que promet ser espectacular. Les seleccions que han aconseguit plaça, entre elles l’Espanya de Mario Mola i Anna Godoy, compten amb quatre rellevistes que es van alternant per gènere: dona-home-dona-home. Cada un d’ells ha de completar els tres sectors de triatló molt escurçats: 300 metres a l’aigua, 6.8 quilòmetres amb la bicicleta i 2 quilòmetres a peu. Una disciplina molt més explosiva que canvia els paràmetres d’allò que estem acostumats i en què realment cal tenir quatre cartes fortes per poder aspirar al títol olímpic. Pinta de meravella.